Ви навіть і не чули про такий рецепт. На свято ставлю скумбрію по-турецьки: геніально просто і супер смачно

Скумбрія за турецьким рецептом запікається в духовці. Попередньо тушки намащуються маринадом і наколюються на шпажки. Риба готується й випікається дуже швидко і має гарний вигляд.

Вам знадобиться:

  • 4 скумбрії;
  • 0,25 ч.лож. насіння коріандру;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож. ароматних трав;
  • 0,25 ч.лож. копченої паприки;
  • 0,5 скл. олії.
Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

У рибин відріжте голови, вилучіть нутрощі, виріжте чорну плівочку. Розріжте тушки скумбрії вздовж навпіл і ретельно вимийте. У філе із кісточок залишиться тільки середній хребет. Його чіпати не треба, оскільки тоді половинки втратять форму.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Надріжте кожну половинку рибини з боку шкірочки під кутом 45 градусів, але надрізи не повинні бути наскрізь. Рухайтеся ножем паралельно. Після чого зробіть такі ж надрізи в іншому напрямку, тобто під кутом 135 градусів.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Насипте в ступку трішки насіння коріандру, горошини чорного перцю та сіль. Перетріть спеції товкачиком. Додайте ароматні трави й трішки копченої паприки. Залийте олією.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Шпажку увіткніть у філе під шкірою біля хвостика, нанизавши всю тушку. Крізь кожну половинку пропустіть по дві шпажки. Намащуйте кожну половинку з обох боків маринадом за допомогою силіконового пензлика.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Викладіть філе скумбрії на деко, вистелене пергаментом. Половинки мають лежати шкірочкою догори. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте туди скумбрію. Випікатися рибка буде близько 12-15 хвилин. Коли дістанете з духовки, шпажки акуратно витягніть. Скумбрію викладіть на тарілку й подавайте до столу.