Ідеально тонкі млинці на 3 склянках: за цим рецептом завжди виходять, не рвуться і не липнуть до сковороди

Млинці за цим рецептом виходять дуже тоненькими з великою кількістю дірочок – неначе мереживні. Інгредієнти беруться порівну – по склянці. Домашні обов'язково попросять напекти таких іще.

Млинці на окропі завжди виходять візерунчастими й тоненькими. Якщо молоко замінити кефіром, теж вийде смачно.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. молока;
  • 1 скл. окропу;
  • 2 яйця;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • олія.
Візерунчасті тонкі млинці на 3 склянках

У глибокій мисочці змішайте сирі яйця й сіль. Всипте цукор і ретельно збийте масу вінчиком. Якщо плануєте робити солодку начинку, то кількість цукру зменште, щоб не було надто солодко. Можете також всипати пакетик ванільного цукру, але це зовсім не обов’язково.

Візерунчасті тонкі млинці на 3 склянках

Коли з’явиться легка пінка, влийте молоко. Продовжуйте перемішувати масу вінчиком. Просійте борошно крізь сито й починайте додавати невеликими порціями, продовжуючи змішувати. Бажано виділити 20 хвилин, щоб тісто могло стабілізуватися.

Візерунчасті тонкі млинці на 3 склянках

Закип’ятіть чайник. Заваріть масу крутим окропом. Відразу ж починайте перемішувати масу. Під кінець збивання влийте олію. Тісто має вийти доволі рідким. Тепер воно готове до споживання.

Розігрійте пательню на вогні. Влийте трішки олії і промастіть силіконовим пензликом усю поверхню. Таке робіть тільки перед першим млинцем. Решту тіста заливайте половником на суху сковорідку.

Візерунчасті тонкі млинці на 3 склянках

Млинці випікайте з обох боків до появи приємної золотавої скоринки. Довго на сковорідці не тримайте. Достатньо однієї хвилини з одного боку і пів хвилини з іншого. Викладайте готові вироби на тарілку гіркою. За бажанням, можете змастити готові вироби ще й вершковим маслом. Смакуватимете всією родиною зі сметаною чи медом.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.