Дуже пишні пиріжки “Вокзальні”. Рецепт знайшла в маминому зошиті: вам знадобляться кефір і борошно

Дуже полюбляла пиріжки, які продавали на вокзалі. Й лише коли виросла, знайшла цей рецепт та стала регулярно використовувати. Й чоловіку, й дітям ці смажені пиріжечки теж припали до вподоби.

Вам знадобиться:

  • 4 скл. борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 20 мл олії;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. соди.

Для начинки:

  • 200 г капусти;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 маленька морквина;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі.
Пиріжки Вокзальні на кефірі

Спочатку слід приготувати начинку, щоб прохолонула. Для цього пошинкуйте капусту. Морквину обчистьте й натріть на тертушці. Додайте до капусти, але поки не перемішуйте. Цибулину позбавте кожушків та дрібно наріжте.

Пиріжки Вокзальні на кефірі

Пательню поставте на вогонь, влийте олію. Додайте цибулю. Коли вона підсмажиться до прозорості, додайте капусту з морквою. Смажте на великому вогні близько 5 хвилин. Капуста має стати золотавою. Дайте начинці прохолонути й лише потім посоліть. За бажанням можете нарізати варені яйця.

Пиріжки Вокзальні на кефірі

Тепер беріться до тіста. У глибокій мисочці змішайте охолоджений кефір з содою, цукром та сіллю, вбийте яйце. Залиште на 2 хвилини, щоб утворилася пінка. Після цього збийте вінчиком. Влийте олію.

Поступово всипте просіяне борошно й замісіть тісто. Спочатку перемішуйте ложкою, а коли маса загусне, викладіть на робочу поверхню й замісіть руками. Тісто має вийти м’яким і не дуже липнути до рук.

Пиріжки Вокзальні на кефірі

Викладіть ковбик на стіл, який попередньо припорошіть борошном. Розділіть на 10 частин. Кожен шматочок скачайте в кульку й обсипте борошном. По одному розкачуйте пластом. По центру викладіть ложку начинки, защепіть краї.

Переверніть пиріжок швом донизу й розкачайте скалкою, щоб став пласким. З рештою ковбиків вчиніть таким же чином. Пательню розігрійте на вогні, влийте олію. Викладайте по дві заготовки на сковорідку. Смажте спочатку з одного боку до утворення золотавої скоринки, потім з іншого.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.