Зробила на пробу і закохалася в цей рецепт: голландський м’ясний рулет чоловік випрошує готувати постійно

Голландський м'ясний рулет – неймовірно смачна святкова страва, яка буде головною на вашому столі. Ніжне, соковите і пряне – саме таким виходить м'ясо за цим рецептом.

М’ясний рулет – страва, яка асоціюється з Новим роком. Його можна подавати на стіл у гарячому вигляді у якості основної страви. Також цей рулет можна охолодити, порізати на тонкі шматочки і подавати в якості закуски. Начинка для такого рулету може бути різноманітною. Пропонуємо до вашої уваги рецепт соковитого і ніжного рулету з начинкою з грибів і сиру.

Необхідні інгредієнти:

  • свинина (шия, підчеревина, грудинка) –1,5-2 кг.
  • гриби (печериці) – 200 г;
  • цибуля – 150 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • часник – 5 зубчиків;
  • гірчиця – 2 ч.л;
  • мед – 1 ч.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо начинку. Цибулю ріжемо четверть кільцями і обсмажуємо до прозорості на рослинній олії. До підсмаженої цибулі вкидаємо печериці, нарізані пластинками. Смажимо все до готовності грибів. Вкінці все солимо і перчимо.

Твердий сир натираємо на крупну тертку і відставляємо.

Свинину добре промиваємо і обсушуємо. Розрізаємо шматок таким чином, щоб вийшов пласт товщиною +-1,5 см. Відбиваємо м’ясо молотком.

Рецепт ніжного і соковитого м’ясного рулету зі свинини з начинкою

Натираємо свинину сіллю, перцем, роздавленим часником. Також можна використати різноманітні спеції: паприку, хмелі-сунелі та інші. Всі спеції треба ретельно втерти у м’ясо. Викладаємо підсмажені гриби і натертий сир на одну половину рулета.

Рецепт ніжного і соковитого м’ясного рулету зі свинини з начинкою

І з тієї сторони, де начинка закручуємо м’ясо у рулет. Обв’язуємо рулет ниткою, щоб він зберіг свою форму під час та після випікання.

Рецепт ніжного і соковитого м’ясного рулету зі свинини з начинкою

Мед змішуємо з гірчицею і цією сумішшю змащуємо рулет. Замотуємо рулет у 3 шари фольги і залишаємо маринуватися на 2-3 години, краще на ніч. Перекладаємо м’ясо на деко без фольги і ставимо у розігріту духовку випікатися при температурі 220 градусів. Через хвилин 20, коли на рулеті утвориться скоринка, зменшуємо температуру до 190 градусів, а м’ясо накриваємо фольгою. Так готуємо ще годину. Після цього знову знімаємо фольгу з рулету і ще 15 хвилин допікаємо без фольги.

Смачного!