На свята скумбрію не солю, а запікаю: рецепт соковитих рибних рулетиків у духовці – смачно, швидко і красиво

Рулетики зі скумбрії за цим рецептом виходять дуже соковитими, ніжними, ароматними і ефектними на вигляд. Ця страва заслуговує бути на святковому столі.

Скумбрія – дуже смачна і відносно бюджетна риба, яку полюбляють більшість людей. Скумбрію готують різними способами: її солять, маринують, коптять, запікають та інше. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт зі скумбрії – рибні рулетики у духовці. Страва виходить дуже смачною, нарядною і святковою.

Необхідні інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт;
  • олія – 30 мл;
  • сіль, чорний перець, паприка за смаком;
  • листя салату, кріп, лимон для подачі.

Спосіб приготування:

Свіжоморожену скумбрію потрібно почистити і добре промити. Робимо це, коли рибка ще трохи підморожена. Відрізаємо голову, хвіст, розрізаємо животик і видаляємо всі нутрощі. Промиваємо рибу, прибираємо чорні плівки і просушуємо паперовим рушником. Зрізаємо у риби плавники і розділяємо на філе, прибравши хребет. З філе видаляємо всі кісточки. Підготовлену рибку солимо, перчимо, додаємо червону паприку і змащуємо олією.

Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці
Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці

Залишаємо філе маринуватися на 30 хвилин. Після цього кожне філе розрізаємо вздовж на 3 частини.

Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці
Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці

Кожну рибну смужечку закручуємо у рулетик. Крутити починаємо з хвоста. Скріпляємо рулетики зубочистками.

Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці
Рецепт соковитих і ніжних рулетиків зі скумбрії у духовці

Викладаємо підготовлені рулетики на деко застелене пергаментним папером. Випікаємо рибу у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Після випікання зубочиски виймаємо з рулетиків. Викладаємо рибку на листя салату, прикрашаємо кропом та дольками лимону.

Подавати таку рибу можна, як у гарячому, так і в холодному вигляді. Скумбрія за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і пряною. Крім того, страва виглядає ефектно, нарядно і буде виділятися на вашому святковому столі.

Готуйте з задоволенням і смачного!

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.