Як приготувати розсипчастий рис: кілька простих кроків – й ідеальна вечеря у вас на столі. Правильний рецепт

Рис – неймовірно смачна каша у тому разі, якщо її правильно приготувати. Навряд чи вам сподобається липка маса. Вчимось, як приготувати розсипчастий рис.

Для приготування правильного та смачного рису не потрібно витрачати багато часу або сил. Вам потрібно всього лише знати правильні пропорції крупи до води, а також виконати декілька приготувальних кроків. Простий алгоритм дій допоможе отримати в результаті неймовірно смачну вечерю та ідеальну основу для будь-якої іншої страви з використанням рису. Хутчіше записуйте цей простий рецепт.

Експерти у сфері кулінарії розповіли, як приготувати розсипчастий рис просто і швидко
Експерти у сфері кулінарії розповіли, як приготувати розсипчастий рис просто і швидко

Інгредієнти:

  • 1 чашка білого рису;
  • 2 чашки води;
  • 1 ч. ложка солі.

Спосіб приготування:

Перед варінням промийте рис під холодною водою. Це допоможе видалити зайвий крохмаль і зробить рис розсипчастим. Відсоток води може відрізнятися в залежності від виду рису. Дивіться на упаковці або використовуйте співвідношення 1:2 (одна частина рису до двох частин води).

Перш ніж починати приготування рису, промийте крупу у холодній воді. Найкращий варіант – залишити рис у прохолодній воді на декілька годин, а потім два-три рази промити його. Так ви точно видалите зайвий крохмаль, що й допоможе зварити розсипчастий рис. Далі потрібно висипати рис у каструлю, в якій будете готувати кашу та налити потрібну кількість води. Найкраща пропорція – 1:2.

Використовуйте велику каструлю з товстим дном для рівномірного прогрівання. Це допоможе зварити рис ідеальним й уникнути пригорання до посуду. Додайте воду та сіль, доведіть кашу до кипіння. Для того, аби приготувати розсипчасту кашу потрібно намагатись якомога менше перемішувати крупу. Зменште вогонь до мінімуму після закипання, накрийте каструлю кришкою. Дайте рису варитися на мінімальному вогні протягом 15-20 хвилин. Не піднімайте кришку.

Коли ви зварили рис, вимкніть вогонь і залиште кашу в каструлі ще на 5-10 хвилин, щоб вона могла увібрати вологу за потреби та стати ще більш розсипчастим.

Експерти у сфері кулінарії розповіли, як приготувати розсипчастий рис просто і швидко
Експерти у сфері кулінарії розповіли, як приготувати розсипчастий рис просто і швидко

Ваша страва готова – і тепер ви знаєте, як приготувати розсипчастий рис. Такі прості поради точно допоможуть отримати в результаті неймовірно апетитну страву та насолодитись вечерею. Обов’язково запам’ятайте секрети приготування вечері. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.