2 інгредієнта і будь-яке м’ясо буде фантастичним. Елементарний рецепт: глазурована свинина до картоплі пюре

Приготувавши таку страву, ви переконаєтесь на власному досвіді – це не так важко, як може здаватись на перший погляд. Для "глазурованої" свинини знадобиться мінімум інгредієнтів.

Неважливо, чи збираєте ви вдома гостей з будь-якого приводу, чи просто хочете порадувати себе та близьких смачною вечерею – апетитне та правильно приготоване м’ясо є запорукою успіху. Для того, щоб вразити і себе, і тих, хто оцінюватиме ваші кулінарні навички, потрібно знати правильний рецепт. Пропонуємо спробувати приготувати смачну свинину в глазурі з цими простими порадами. Всього два інгредієнти – мед та гірчиця – у поєднанні створять ідеальний соус для вашого м’яса.

Кулінари опублікували найпростіший рецепт запеченої у духовці свинини у глазурі

Інгредієнти:

  • 800-900 г вирізки свинини;
  • Сіль і чорний перець на смак;
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки гірчиці;
  • 2 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

Промийте і висушіть свинину. Посоліть і поперчіть її з усіх сторін. У мисці змішайте соєвий соус, томатну пасту, мед, оливкову олію, гірчицю та часник. Добре перемішайте отриману глазур для м’яса так, щоб отримати рівномірну та буквально гладеньку консистенцію. Половину щойно приготованого соусу потрібно витратити на те, щоб “обваляти” в ній свинину. Зробіть це якісно, аби кожен міліметр м’яса був покритий глазур’ю.

Дайте свинині просочитися у соусі принаймні 30 хвилин. Можна залишити її у холодильнику на кілька годин або навіть на ніч для кращого смаку. Попередньо розігрійте духовку до температури 180 градусів. Покладіть свинину на деко або в глибоку форму для запікання. Випікайте м’ясо приблизно 45-60 хвилин або до того моменту, поки свинина не стане золотистого кольору. У процесі приготування потрібно періодично поливати м’ясо залишками глазурі.

Кулінари опублікували найпростіший рецепт запеченої у духовці свинини у глазурі

Перед подачею готової страви, обов’язково поріжте м’ясо на порційні шматочки. Прикрасьте свинину за бажання травами, свіжою зеленню або кунжутом. Ідеальна вечеря готова – таку свинину легко можна готувати хоч щодня, а можна дивувати рідних апетитним м’ясом на свята. Смачного!