Готую кожного ранку і не набридає! Мега пухкий омлет з сиром у духовці – смачний і ситний сніданок

Пухкий і ніжний омлет у духовці – відмінний варіант сніданку. Готується він за лічені хвилини, а страва виходить дуже смачного і заряджає енергією на весь день.

Яйця – ідеальний продукт для сніданку. Так запевняють дієтологи та експерти з харчування. Яйця вважаються відмінним джерелом високоякісного білка, який необхідний для будівництва тканин, ремонту клітин та забезпечення енергією. Крім білка, яйця також містять велику кількість жирів та інших корисних елементів. Тому цей продукт добре насичує і ідеально підходить для сніданку.

Звичайна яєчня швидко набридає, тому пропонуємо приготувати дуже смачний і пишний омлет з сиром у духовці. Він виходить дуже ніжним, ситним і кориснішим, аніж яєчня смажена на пательні. Оскільки цей омлет запікається, а не смажиться, його можна використовувати для дитячого харчування, а також людям, які слідкують за своєю фігурою.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 8 шт;
  • молоко – 400 мл;
  • твердий сир – 50 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець та молоко. Змішуємо яйця з молоком. Аби омлет вийшов пишний, важливо яйця з молоком змішати, але не збивати довго. Просто розмішайте до однорідності. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до яєчно-молочної суміші. Перемішуємо вінчиком.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом (дно та стінки) і переливаємо омлет.

Рецепт пухкого і ніжного омлету з сиром у духовці
Рецепт пухкого і ніжного омлету з сиром у духовці

Випікаємо омлет у розігрітій духовці при температурі 190 градусів 30-35 хвилин. За бажанням готовий омлет можна посипати дрібно нарізаною зеленню.

У такий омлет можна додавати різноманітні добавки: ковбасу, гриби, болгарський перець, томати та інше. А можна готувати зовсім без начинки і не додавати навіть сир. У будь-якому випадку омлет виходить дуже ніжним, пухким і неймовірно смачним.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

На свята їм тільки цей салат і ніякі закуски вже не хочу! Ваші гості будуть випрошувати рецепт

Всього з чотирьох простих інгредієнтів виходить неймовірно смачний салат. Цей рецепт мало хто знає, тому ви точно здивуєте гостей, поставивши на стіл саме цю страву.

Десь таке вже бачили: Андрій Бєдняков знімає шоу, яке ідентичне проєкту Кацуріна. Дорофєєву теж забере?

Все більше набуває популярності гастро-шоу Міші Кацуріна та Антона Птушкіна. Проте не тільки вони хочуть розвиватися з цьому напрямку. Як в цій сфері опинився телеведучий Андрій Бєдняков?

Він стане вашим улюбленим: рецепт святкового рулету з курятини, який просто тане у роті

Курячий рулет – дуже смачна та оригінальна страва, яка урізноманітнить ваш святковий стіл. Готуються такі рулети дуже просто, а смак у них неперевершений.