Мойву тепер смажу тільки так: квартира не пахне, сковорода не горить. Рецепт, як правильно посмажити

Щоб не возитися, смажачи по окремо, треба знати, як посмажити рибу всім гуртом. Така методика дозволяє додатково ще й позбутися неприємного запаху на кухні під час приготування мойви.

Один раз спробувавши приготувати мойву за цим рецептом, відмовитеся від усіх інших. Оскільки це найоптимальніший варіант посмажити рибу, позбувшись клопоту з неприємним запахом на кухні та бризками навсібіч. Після цього не потрібно буде відмивати сковорідку та стіни.

Вам знадобиться:

  • 500 г мойви;
  • 100 г кукурудзяного борошна;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • олія оливкова для смаження;
  • пергамент.
Як правильно посмажити рибу в пергаменті

У кожної рибинки відріжте голівки, вичистіть нутрощі й почистьте тушки від луски. Мойву ретельно вимийте і промокніть паперовим рушником. У пакет, призначений для заморожування продуктів, всипте борошно, сіль, перець. Ретельно перемішайте ложкою.

Як правильно посмажити рибу в пергаменті

Перекладіть мойву в пакет. Щільно закрийте його, щоб нічого не просипалося. Потрусіть пакет, щоб борошняна маса перемішалася з рибою. Розстеліть на столі аркуш пергаменту. Змастіть його оливковою олією. Розтушуйте її по всій поверхні аркушу силіконовим пензликом.

Як правильно посмажити рибу в пергаменті

Викладіть мойву, запаніровану в борошні, на папір для випічки, розкладаючи рибинки по колу. Розмір квадрата має перевищувати діагональ пательні. Зверху промастіть олією. Накрийте ще одним аркушем пергаменту й підгорніть краї по колу, щоб конструкція трималася купи.

Як правильно посмажити рибу в пергаменті

Викладіть на розігріту на вогні пательню. Підсмажте з одного боку. Потім переверніть на інший бік. Готову мойву перекладіть на блюдо. Обережно позбавте пергаменту. Прикрасьте часточками лимона та зеленню й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.