Що додати у фарш для котлет, щоб вони вийшли соковитими та пружними: секретний інгредієнт. Рецепт

Апетитні котлети з курячого фаршу, попри поширений стереотип, можливо приготувати просто та швидко. Ділимось простим рецептом апетитної страви до обіду або вечері.

Багато кулінарів вважають, що приготувати соковиті котлети на основі курячого м’яса неможливо – мовляв, фарш із птиці виходить занадто сухим, а під час смаження на пательні ще більше втрачає “сік”. Втім, достатньо додати один простий інгредієнт, і ваша закуска заграє новими фарбами. Мова йде про гірчицю – вона має властивість зберігати соковитість м’яса. Отже, берімося до приготування апетитної страви.

Кулінари поділились простим рецептом смачних і соковитих котлет із курячого м'яса
Кулінари поділились простим рецептом смачних і соковитих котлет із курячого м’яса

Інгредієнти:

  • 500 г курячого фаршу;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • Сіль і перець – на смак;
  • 2 столові ложки олії для смаження.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте курячий фарш, дрібно нарізану цибулю, пресований часник, яйце, сіль, перець та інші свої улюблені спеції. Далі додайте у фарш гірчицю та змішайте отриману масу до однорідності. Сформуйте з отриманої маси невеликі котлети однакової товщини. Аби фарш не прилипав до рук, злегка змочіть їх, перш ніж починати формувати котлети. Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні.

Покладіть котлети на розігріту сковороду і смажте їх з обох сторін до золотисто-коричневого кольору та до того часу, поки вони не будуть повністю готовими всередині (приблизно 5-7 хвилин з кожного боку). Дістаньте котлети зі сковороди та видаліть зайву олію за допомогою паперових рушників. Подавайте котлети гарячими, можливо, зі свіжою зеленню або соусом на ваш смак.

Кулінари поділились простим рецептом смачних і соковитих котлет із курячого м'яса
Кулінари поділились простим рецептом смачних і соковитих котлет із курячого м’яса

Такий простий рецепт точно має бути в арсеналі кожної господині. Смачна страва з додаванням простого інгредієнта виходить смачною та особливо соковитою, попри те, що готується на основі курячого м’яса. Спробуйте хоча б раз зробити таку закуску у себе вдома – і ви більше не зможете припинити її готувати. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.