Швидкий рецепт зимового варення з мандаринів для мене зберегла моя польська бабуся: варіть та насолоджуйтесь

Таке варення і справді готується досить швидко. Певний час уходить на охолодження, але взимку це також не є проблемою, якщо виносити гаряче варення на балкон.

Приготувати таку мандаринову смакоту можна з плодів будь-якого сорту. Головне, щоб вони були стиглими та соковитими. Обрати їх можна, орієнтуючись на вагу: чим важче плід, тим він більш соковитий. Але краще звернути свою увагу на клементини. Їх обирайте, дивлячись на шкірку. Вона повинна добре зніматися, не бути пошкодженою або враженою цвіллю. Клементини не повинні бути твердими, але й занадто м’які плоди свідчать про їхню зіпсованість. Про останнє також говорить нав’язливий аромат не свіжих цитрусових.

Отже, для варення потрібно наступне:

Продукти

  • 300 грамів клементинів/мандаринів
  • 1/2 лимона
  • 200 грамів цукру

Приготування

Рецепт зимового варення з мандаринів
  1. Вам потрібно дуже добре спочатку почистити мандарини не тільки від шкірки, а й від білих волокон. Далі розділіть плоди на часточки та покладіть їх у сотейник з товстим дном.
  2. Тепер засипте цитрусові цукром, а потім за допомогою картоплем’ялки розчавіть їх так, щоб вони пустили якомога більше соку.
  3. Половину лимона поріжте на кружечки або на інші невеликі часточки, а тоді складіть їх у пакетик для заварювання чаю, або в мішечок, зроблений з марлі чи якоїсь тканини. Після того занурте його у мандаринову масу.
  4. Додайте ваші улюблені мелені зимові спеції, перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин. Потім зніміть з плити та дайте охолонути.
  5. Поставте сотейник на плиту і повторіть все знову так само, а тоді витягніть мішечок з лимоном.
  6. Після того можна перекласти варення у стерилізовану баночку з кришкою і надалі зберігати варення у холодильнику.