Смачні котлети можна приготувати і без м’яса: мій найулюбленіший рецепт нашвидкуруч. Ароматні та соковиті

Якщо ви думали, що смачні котлети можна приготувати лише з м'яса, то ви помилялись. Ділимось нереальним рецептом смачного частування, яке готується з овочів.

Такі смачні котлети можна готувати на піст і в тому разі, якщо м’ясні закуски вже набридли і хочеться чогось “легкого” та свіжого. Соковита страва ідеально доповнить ваш обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати такі котлети і точно будете здивовані, що вони вийшли настільки апетитними. Берімося до справи!

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків;
  • 150 г моркви;
  • 400 г цвітної капусти;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 1 яйце;
  • Сіль і перець – на смак;
  • Рис варений – 100 г;
  • 2 столові ложки борошна;
  • Борошно для панірування.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити та очистити від шкірки всі інгредієнти. Поки ви розбираєтесь із приготуванням овочевого фаршу для котлет, поставте рис варитись. Наступним кроком натріть овочі на тертці.

Натріть інгредієнти
Натріть інгредієнти

Цвітну капусту також натріть на тертці.

Натріть цвітну капусту
Натріть цвітну капусту

Видаліть зайвий сік з моркви та кабачків, а потім змішайте їх із цвітною капустою. Туди ж додайте яйце, рис, перець та сіль, добре все перемішайте.

Змішайте продукти
Змішайте продукти
Додайте рис та яйця
Додайте рис та яйця

Для того, аби готовий овочевий фарш був в’язким, додайте трішки борошна та добре перемішайте, аби не утворились грудочки.

Додайте борошно
Додайте борошно

Вологими руками сформуйте котлети невеликого розміру та викладіть їх на дощечку для зручності. Наступним кроком розігрійте олію на сковороді на помірному вогні.

Сформуйте котлети
Сформуйте котлети

Смажте котлети з обох боків до утворення золотої скоринки, а потім – тушкуйте протягом 5 хвилин під кришкою. Після приготування перекладіть котлети на паперовий рушник, аби позбутись від зайвої олії.

Посмажте котлети
Посмажте котлети

Подавайте готову страву до столу гарячою. Ви можете доповнити цю смакоту улюбленими соусами або сметаною. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.