Маринована капуста за рецептом моєї бабусі: зберігається довго, а приготувати можна навіть взимку. Смакота

Цей простий рецепт варто додати у свій арсенал тим, хто полюбляє ласувати кислими "закрутками". Розповідаємо, як приготувати ідеальну мариновану капусту.

Нереально смачна маринована капуста готується за простим рецептом – швидко та без зайвого клопоту. За цим простим рецептом ви зможете приготувати овочеву закуску настільки апетитною, що гості та не повірять, що проста капуста може так добре смакувати. Салат вийде хрустким і соковитим, а її злегка пікантний смак стане оригінальною “фішкою”. Розповідаємо, як готувати цю страву.

Як правильно приготувати мариновану капусту, аби вона вийшла соковитою та хрусткою
Як правильно приготувати мариновану капусту, аби вона вийшла соковитою та хрусткою

Інгредієнти:

  • 1 середня капуста;
  • 1 велика морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 невелика цибуля;
  • 2-3 гілочки кропу;
  • 1,5 склянки води;
  • 1,5 склянки яблучного оцту;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 2 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2-3 гвоздики;
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розібрати капусту на окремі листи, видаливши товстий корінець і відділяючи листки один від одного. Наріжте капусту тонкими смужками або нашаткуйте її за допомогою спеціальної тертки.

У великій мисці змішайте капусту, моркву, перець, цибулю та зелень. У каструлю додайте воду, оцет, цукор, сіль, гвоздику та перець. Доведіть отриману суміш до кипіння і перемішайте, поки цукор і сіль не розчиняться. Має з’явитись приємний аромат – тоді маринад для капусти готовий.

Гарячу суміш треба вилити в овочі, що у мисці. Залиште капусту в маринаді в мисці при кімнатній температурі на 1-2 години. Перекладіть майже готову закуску в чисті банки та закрийте їх герметичними кришками. Поставте банки у холодильник і залиште їх там не менш як на 24 години, щоб капуста належним чином приготувалась.

Як правильно приготувати мариновану капусту, аби вона вийшла соковитою та хрусткою
Як правильно приготувати мариновану капусту, аби вона вийшла соковитою та хрусткою

Простий і швидкий рецепт дозволяє не витрачати на приготування багато часу. Ви швидко можете приготувати апетитну закуску з капусти, яка стане чудовим доповненням до звичайного буднього стола або ж святкового застілля. Зберігайте рецепт і втілюйте його у життя. Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.