Ідеальне тісто для вареників: наполегливо рекомендую цей секретний рецепт, адже кращого просто немає

Приготувати смачні вареники можливо, тільки якщо зробити правильне тісто. Розповідаємо, як потрібно замішувати основу для смачних вареників із вашою улюбленою начинкою.

Вареники – одна з найпоширеніших страв української кухні. Для того, аби приготувати таку, здавалося б, просту страву, потрібно знати декілька секретів. Вам не треба бути справжнім гуру кулінарії, але дослухатись до порад від досвідчених кухарів, перевірених часом, таки варто. Ділимось секретним рецептом смачного та буквально ідеального тіста для вареників. За таким способом вам вдасться приготувати нереально апетитну вечерю.

Простий і швидкий рецепт ідеального тіста для вареників, які не будуть розпадатись під час варіння
Простий і швидкий рецепт ідеального тіста для вареників, які не будуть розпадатись під час варіння

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/2 склянки води.

Спосіб приготування:

У велику миску просійте борошно, щоб надалі уникнути утворення грудочок. Всередині утворіть “ямку” і розбийте туди куряче яйце. Додайте сіль та почніть поступово додавати воду, перемішуючи тісто ложкою або лопаткою. Додавайте воду невеликими порціями, поки тісто не збереться в кулю та не стане потрібної консистенції.

Викладіть тісто на робочу поверхню та почніть місити його за допомогою рук, продовжуючи додавати невеликі порції борошна за потреби. Замішуйте тісто до того часу, поки воно не стане м’яким, гладеньким і не липким. Розкачайте тісто у “ковбаску” та розділіть на невеликі частини, з якими вам буде легше працювати. Розкачайте кожну частину тіста на товщину близько 1-2 мм. Виріжте кола з тіста та почніть накладати на них начинку, після цього защепніть тісто та варіть вареники.

Простий і швидкий рецепт ідеального тіста для вареників, які не будуть розпадатись під час варіння
Простий і швидкий рецепт ідеального тіста для вареників, які не будуть розпадатись під час варіння

Кулінари запевняють, що за цим простим рецептом у вас вийде чудове тісто, з яким точно вийде приготувати смачні вареники. Під час варіння вони не будуть розпадатись, а готовий обід чи вечеря смакуватимуть настільки добре, що наїстись буде неможливо. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.

Животик такий, що на двійню схоже: вагітна Джамала вийшла в люди
перед самими пологами (ФОТО)

Співачка Джамала часто ділиться з фанатами світлинами з округлим животиком, щоб публіка могла розділити з нею цю радість. Проте артистка не сидить вдома, а продовжує плідно працювати.

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.