Не смажу і навіть не варю: готую нереально смачний хек. За цим рецептом виходить смачніше, ніж червона риба

Хек користується особливою популярністю в раціоні багатьох людей. Втім, приготувати його смачно – задача, яка під силу не кожному. Ділимось простим рецептом смачної запеченої риби.

Науковці рекомендують споживати рибу щонайменше тричі на тиждень. Вони запевняють: варто додати такий продукт у свій раціон, і ваше здоров’я та самопочуття одразу покращиться. Комусь риба подобається будь-яка та приготована різними способами. Втім, для того, аби зробити її реально смачною для тих, хто не любить рибні страви, потрібно постаратись. Ділимось простим рецептом смачного частування, яке припаде до смаку всім – навіть примхливим.

Простий і швидкий рецепт смачного хека, запеченого у духовці особливим способом
Простий і швидкий рецепт смачного хека, запеченого у духовці особливим способом

Інгредієнти:

  • 4 філе хека;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 лимони;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю;
  • 1 ч. ложка паприки;
  • Свіжі трави.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно ввімкнути розігріватись духовку. Запікати рибу потрібно за температури 200 градусів, тому і духовку гріти потрібно саме до цього показника термометра. Тепер беріться до приготування філе риби. В окремій мисці змішайте оливкову олію, сік та цедру лимона, подрібнений часник, сіль, перець і, за бажання, додайте паприку та інші свої улюблені спеції.

Викладіть філе хека в термостійку форму для випікання або покладіть просто на пергаментний папір на деко з духовки. Наступним кроком полийте рибу щойно приготованою сумішшю-маринадом з оливковою олією. Покладіть нарізаний на кільця лимон на верхню частину філе риби. Випікайте страву у попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин або до того моменту, поки риба не стане “пружною” та легко не буде розпадатись на волокна.

Простий і швидкий рецепт смачного хека, запеченого у духовці особливим способом
Простий і швидкий рецепт смачного хека, запеченого у духовці особливим способом

Рибу за таким простим рецептом приготувати легко. Все, що вам потрібно, просто підготувати філе та запекти його у духовці. Подавати страву можна гарячою, а можна і холодною – все залежить від ваших власних уподобань. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.