Такий тертий буряк готую на обід та вечерю: простий рецепт салату з чудовим смаком. Анітрохи не набридає

Цей салат із буряка, моркви та сиру готується дуже швидко. Інгредієнти натираються на тертушці, змішуються, і страва подається до столу. Набір продуктів є практично в кожному холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 1 буряк;
  • 1 морквина;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 дрібка солі.
Салат із сирого буряка, моркви та сиру

Буряк та моркву обчистьте від шкуринки за допомогою ножа чи овочерізки. Вимийте овочі та промокніть паперовим рушником. Натріть на тертушці для корейської моркви. За відсутності такої скористайтеся звичайною тертушкою.

Салат із сирого буряка, моркви та сиру

Сир обирайте твердий, бажано без смакових домішок. Його теж натріть на корейській чи звичайній тертці. Можете також застосовувати напівтвердий сир, наприклад, козячий. Зубчик часнику позбавте від плівочки й розчавіть під пресом або натріть на дуже дрібній тертушці.

Салат із сирого буряка, моркви та сиру

У салатник викладіть овочі, сир, часник. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем на власний смак. Враховуйте, що у складі сиру та майонезу вже є сіль. Тож не пересоліть салат. У залежності від сорту майонезу та власних уподобань сіль, можливо, взагалі не потрібно додавати.

Салат із сирого буряка, моркви та сиру

Якщо є проблеми з зайвими калоріями, замініть майонез на сметану. Коли заправите салат, поставте на пів години в холодильник, щоб просотався. Можете подавати до столу в одному великому салатнику чи розподіливши в маленькі порційні місткості.

За бажанням цією овочевою масою з сиром можете начиняти тарталетки або намастити на хліб і подати до першої страви в обід. Буряковий салат чудово поєднується з картопляним пюре, кашами чи м’ясними стравами.

Зважайте на те, що сирий буряк, моркву та часник слід дуже обережно вживати людям із проблемами шлунково-кишкового тракту.