Вмочаю рибку у кляр із майонезом – і в олію: чоловік із дітьми вихоплюють наввипередки прямо зі сковорідки

Підсмаживши рибку з майонезом у клярі, можна подати її хоч на романтичну вечерю, хоч на сімейний обід, хоч під час переглядів спортивних матчів чи серіалу. Готується дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 400 г філе риби;
  • 250 мл олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • сіль.

Для кляру:

  • 100 г майонезу;
  • 80 г борошна;
  • 2 яйця;
  • сіль.
Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Риба для цього рецепту підійде будь-яка – біла або червона, свіжа або заморожена. Якщо берете з морозилки, то розморозьте. Для кляру розбийте в мисочку яйця, додайте майонез та сіль. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Бажано робити майонез власноруч. Та якщо немає на це часу, скористайтеся магазинним варіантом. У продажу є спеціальні види для риби.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Додайте борошно і ще раз ретельно перемішайте. Тісто має бути густим. Залиште на кілька хвилин, щоб із борошна виділилася клейковина. Якщо здається, що кляр рідкуватий, всипте ще трішки борошна.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Рибу вимийте, просушіть, наріжте на брусочки. Посоліть та поперчіть. Можете взяти готове філе або розробіть цілу тушку. Обмокніть кожен шматочок у кляр. Викладіть на пательню, на якій шкварчить олія в один шар.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Олії наливайте стільки, щоб риба була покрита хоча б наполовину. Смажте 3-4 хвилини до появи золотавої скоринки. Переверніть на інший бік і підсмажте до такої ж кондиції.

Знімаючи зі сковорідки, викладайте шматочки риби на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, додавши гарнір та соус. Добре смакує рибка в клярі з картоплею фрі.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.