Замішую коржі на кефірі, змащую джемом: за 30 хвилин готовий смачнючий тортик до чаю – коли гості на порозі

Якщо хочеться швиденько зробити щось смачненьке до чаю, скористайтеся цим рецептом. Такий тортик на кефірі готували ще наші бабусі. Але рецепт не втратив актуальності й у наші дні.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. цукру;
  • 1,5 скл. манної крупи;
  • 1,5 скл. кефіру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,33 ч.лож. соди;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 4 ст.лож. джему.
Торт до чаю на кефірі з джемом

Кефір можете брати будь-якої жирності. Якщо він занадто кислий, всипте трішки більше соди. Джем та варення мають бути без кісточок і з кислинкою – так смачніше. Ваніліну беріть на кінчику ножа, щоб не додати випічці зайвої гіркоти.

Торт до чаю на кефірі з джемом

Кефір налийте в глибоку миску. Всипте туди манку. Залиште на 20 хвилин, щоб крупа набубнявіла. В іншу мисочку вбийте яйця. Збивайте їх міксером, поступово додаючи цукор. В останню чергу додайте соду, розпушувач та ванілін.

Торт до чаю на кефірі з джемом

Яйця мають перетворитися на пишну світлу масу. Тоді починайте додавати ложкою манку. Коли вона закінчиться, міксер вимкніть. Тісто має бути консистенції рідкої сметани.

Деко 30х40 см вистеліть папером для випічки. Вилийте тісто й розподіліть його лопаткою по всій поверхні рівномірно. Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте випікати корж. На це піде близько 30 хвилин.

Торт до чаю на кефірі з джемом

Зніміть готову випічку з дека разом із пергаментом. Дайте трішки прохолонути. Переверніть й акуратно зніміть папір. Викладіть корж на дошку й гострим ножем підрівняйте краї.

Розріжте навпіл, а потім ще раз навпіл. Має вийти 4 однакових прямокутники. Змастіть їх джемом і складіть один на один. Обрізки країв наріжте кубиками й присипте ними тортик. Можете зверху присипати цукровою пудрою. Бажано залишити готовий торт у кімнаті на 2 години, щоб коржі просоталися джемом. Після цього можна приступати до чаювання.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.