Божественна скумбрія: смак такий, що язика проковтнеш. Після цього ви більше не смажитиме рибу у пательні

Одну з найдоступніших риб можна приготувати так, що й не повіриш, що вона не з дорогих. Скумбрія за цим рецептом має показний вигляд, тому її не соромно подати на будь-яке святкове застілля.

Втім приготування досить легке, без зайвого клопоту, а, значить, ви зможете радувати частуванням своїх близьких не лише на свята, а й по буднях, коли вам тільки заманеться.

Окрім продуктів вам потрібно розігріти заздалегідь духовку до температури 190°C, а деко, на якому плануєте запікати рибу, застеліть пергаментом. Ще подбайте про те, щоб у вас було 8 довгеньких дерев’яних шпажок

Інгредієнти

  • Скумбрія 2 штуки

Для маринаду:

  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Соєвий соус 4 столові ложки
  • Лимонний сік 1/2 штуки лимона
  • Апельсиновий сік 1/2 штуки апельсина
  • Пластівці перцю чилі 1/4 чайної ложки
  • Часник сушений 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки

Приготування

Оригінальні рулетики зі скумбрії у духовці
  1. Перш за все підготуйте рибу. Для цього у кожній тушки видаліть плавники, голови та хвости. Потім обережно розріжте черева та приберіть нутрощі. Тепер гострим ножем розріжте кожну вздовж так, щоб хребет з кісточками лишився тільки на нижньому філе. Після того виріжте хребет та ретельно виберіть кісточки.
  2. Далі потрібно кожну половинку розрізати навпіл вздовж.
  3. Приготуйте маринад. Просто ретельно змішайте всі інгредієнти для його приготування, що вказані в рецепті.
  4. Візьміть кухарський пензлик та щедро змастіть кожну частину філе маринадом. Покладіть їх у зручний посуд двома шарами. Накрийте посуд харчовою плівкою та поставте у холодильник на 1-2 години.
  5. Після того дістаньте філе та загорніть спочатку одне у рулет, а потім другим обгорніть перше. Закріпіть двома шпажками хрест на хрест, проштрикуючи обидва філе наскрізь, як на фото.
  6. Розкладіть вироби на деко та відправте у духовку на 30 хвилин.
  7. Подавайте, витягнувши шпажки, з салатами, рисом, картоплею.