Переводжу чоловіка на правильне харчування так, щоб він не помітив: нагодувала котлетами з вівсянки. Хоче ще

Такі котлетки з вівсянки можна готувати у піст або просто так. Вони мають хрумку скоринку, а всередині такі котлети ніжні і соковиті. На смак ці котлети дуже нагадують м'ясні.

Котлети можна готувати не лише з м’ясного фаршу, є безліч пісних варіантів цієї страви. Саме з вівсянки виходять котлети, які максимально нагадують традиційну страву з м’ясного фаршу. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт пісних котлет з вівсянки, яких не відрізнити від м’ясних.

Необхідні інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • окріп – 200 мл;
  • картопля – 250 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубчика;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно використовувати вівсяні пластівці, які довго варяться. Це, зазвичай, найпростіші і найбюджетніші пластівці. Заливаємо їх крутим окропом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Рецепт смачних і соковитих котлет з вівсянки, які не відрізниш від м'ясних
Рецепт смачних і соковитих котлет з вівсянки, які не відрізниш від м’ясних

У чаші блендеру збиваємо до стану пюре цибулю та часник. Картоплю потрібно потерти на дрібну тертку. Якщо блендера немає, цибулю та часник також можна натерти на тертці.

Перекладаємо збиті овочі до запареної вівсянки і додаємо спеції. Крім солі і перцю можна додати ще хмелі-сунелі та інші спеції, які вам подобаються. Все ретельно перемішуємо і формуємо котлетки. Фарш добре тримає форму, котлети не розпадаються і легко ліпляться.

Рецепт смачних і соковитих котлет з вівсянки, які не відрізниш від м'ясних
Рецепт смачних і соковитих котлет з вівсянки, які не відрізниш від м’ясних

Смажимо котлети на розігрітій олії з двох сторін до рум’яної скоринки. Смажити потрібно на середньому вогні, під закритою кришкою. Готові котлетки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подаємо вівсяні котлети разом з кетчупом, сметаною або іншими соусами. Такі котлети відмінно смакують з гарнірами із картоплі, чи макаронних виробів. Також їх можна подавати зі свіжими салатами.

Котлетки мають хрумку, апетитну скорину, а всередині вони соковиті та ніжні.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.