Забутий рецепт з минулого століття: беру кефір і 1 яйце. Так цю смакоту з нічого готували ще наші бабусі

Чоловік і діти завжди проситимуть готувати ці смачні хрустики знову й знову, щойно перший раз спробують. Простий бюджетний рецепт із 80-их не втратив актуальності й понині.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. кефіру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 скл. борошна.
Бабусині хрустики як у дитинстві

У мисочку налийте кефір, вбийте яйце. Легенько збийте вінчиком. Всипте цукор, сіль і влийте олію. Ще раз перемішайте все до однорідності. Додайте розпушувач і потроху починайте додавати просіяне борошно.

Бабусині хрустики як у дитинстві

Спочатку розмішуйте тісто силіконовою лопаткою. Потім приступайте до замішування руками. Готовий ковбик тіста загорніть у харчову плівку, покладіть у тарілку та накрийте рушником. Залиште на 20 хвилин.

Присипте робочу поверхню борошном і викладіть тісто. Розкочуйте, щоб вийшов не дуже тонкий. Наріжте на 4 паралельні смужки. Проріжте їх під нахилом у 45 градусів, щоб вийшли ромбики.

Бабусині хрустики як у дитинстві

У кожному ромбику зробіть поперечний розріз, не доходячи до країв. Одну вершину ромба просуньте в отриманий отвір і виверніть назовні. Таким же чином проверніть й решту заготовлянь.

Поставте на вогонь пательню. Влийте олію. Коли жир розігріється, викладайте хрустики. Вони мають добряче плавати в олії й при цьому не торкатися один до одного. Коли підростуть і набудуть золотавої скоринки знизу, переверніть на інший бік і смажте до готовності.

Бабусині хрустики як у дитинстві

Викладайте на тарілку готові хрустики, струснувши краплі жиру на сковорідку. Викладайте наступну порцію виробів. Коли хрустики прохолонуть, можете присипати їх цукровою пудрою.

Тепер сідайте чаювати, пригадуючи дитинство і бабусю, яка постійно частувала вас подібною випічкою.

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.