Ідеально на День закоханих. Рецепт на 14 лютого, який відкриє шлях до серця коханого: торт “Валентин”

Багатьом хочеться зробити коханому нестандартну валентинку до 14 лютого. Торт "Валентин" – якраз такий випадок. Готується не складно, натомість має привабливий вигляд та чудовий смак.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 50 г меду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 70 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 4 г соди;
  • 1 ч.лож. харчового барвника.

Для начинки:

  • 150 г джему.
  • 500 г напівм’якого сиру;
  • 100 мл вершків;
  • 40 г цукрової пудри.
Торт Валентин до Дня закоханих

Насипте цукор у сотейник. Додайте мед та шматочки вершкового масла. Поставте на слабкий вогонь і постійно помішуйте, щоб суміш стала однорідною. Додайте соду і ще раз перемішайте. Маса має запінитися.

Торт Валентин до Дня закоханих

Додайте фарбник, якщо хочете, щоб коржі були кольоровими. Вбийте яйце. Перемішайте. Всипте борошно. Перекладіть тісто на робочу поверхню й замішуйте, але не руками, а лопаткою, бо воно дуже гаряче.

Загорніть ковбик у харчову плівку й відправте на 2 години до холодильника. Тим часом проваріть морожені ягоди, щоб вони стали однорідними. Можете просто скористатися джемом.

Торт Валентин до Дня закоханих

За розмірами коробки, в яку складатимете тортик “Валентин” виріжте з картону сердечко. Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте скалкою й виріжте за трафаретом однакові сердечка. Коржі поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Достатньо буде 5-7 хвилин, щоб вони спеклися.

Для крему змішайте у чаші блендера сир, вершки з холодильника та цукрову пудру. Збийте до стійких піків. Після цього перекладіть у кондитерський мішечок.

Торт Валентин до Дня закоханих

На пласке блюдо викладіть перший корж. Вичавіть з мішечка крем у вигляді блямбочок. Зверху змастіть вареними ягодами чи джемом. Знову корж, крем та джем. Зверху третього коржа вичавіть прикраси з крему.

З решти трьох коржів зробіть другий тортик. На перший корж-серденько вичавіть крем, додайте ягоди. Другий корж+ягоди. Третій корж. Змастіть кремом верх та боки “Валентина”. Складіть обидва вироби у коробки та відправте в холодильник на 2 години. Після цього дістаньте й прикрасьте на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.