Всього по склянці: мереживні заварні млинці на окропі. Рецепт, що легко запам’ятати і завжди виручає вранці

Млинці за цим рецептом виходять дуже тоненькі, м'які і не рвуться. Вони по-особливому ніжні і ідеально смакують з варенням, джемами, чи медом.

Млинці – універсальна страва. Їх готують з начинкою і без, солодкими і солодкими. Існує багато рецептів приготування млинців. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і вдалий рецепт млинців на окропі. Вони виходять дуже ніжними і м’якими, а рецепт приготування легко запам’ятати, адже інгредієнти там вимірюються у склянках.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 1 склянка;
  • окріп – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт;
  • олія без запаху – 3 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером до побіління маси. Додаємо до збитих яєць молоко і продовжуємо збивати міксером. Далі додаємо до тіста просіяне борошно і збиваємо міксером до утворення однорідного тіста без грудочок. Вливаємо до тіста олію без запаху і виливаємо крутий окріп. Продовжуємо збивати тісто до однорідності. Готове тісто виходить досить рідким.

Рецепт мереживних млинців на окропі: дуже м'які і ніжні
Рецепт мереживних млинців на окропі: дуже м’які і ніжні

Смажимо тоненькі млинці на пательні з двох сторін. Перед смаженням першого млинця, змастість сковорідку тонким шаром олії. Далі додавати олію на сковорідку не потрібно. Млинці добре смажаться і легко перевертаються. Смажити млинці треба на середньому вогні.

Рецепт мереживних млинців на окропі: дуже м'які і ніжні
Рецепт мереживних млинців на окропі: дуже м’які і ніжні

Кожен готовий млинець змащуємо розтопленим вершковим маслом. Таким чином млинці завжди будуть м’якими.

Млинці за цим рецептом виходять дуже ніжними, а на їхній поверхні утворюється багато дірочок. Саме технологія приготування тіста на окропі утворує такий мереживний візерунок на млинцях. Такі млинчики добре смакують саме з солодким доповненням: з медом, згущеним молоком, чи варенням. Також до них можна подати сметану.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

На бутерброди замість ковбаси: ніжний паштет з курячої грудки, який і на святковий стіл можна подати

Паштет з курячої грудки, це неймовірно смачна страва, яка внесе різнобарвʼя у будь-який обід або вечерю. Паштет просто готувати, а зі свіжою випічкою чи крутонами він смакує просто ідеально.

Улюблений рецепт усіх італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто: вологий і дуже смачний сирний пиріг

Сирний пиріг за цим рецептом виходить нереально ніжним, повітряним і дуже смачним. При цьому готується він дуже просто з доступних продуктів.

Цукор не додаю і кладу багато зелені: мій ходовий рецепт солоних сирників, які виходять смачніші за звичайні

Солені сирники з зеленню стануть відмінним доповненням до будь-якого обіду або вечері. Для тих, хто не любить солодке, цей варіант приготування стане чудовою та смачною альтернативою.