Корейський кухар навчив: млинчики з пекінської капусти. Ніжна та пікантна смакота – фаворит на моїй кухні

Млинчики з пекінської капусти, або капуста у клярі – це традиційна страва корейської кухні, яку там називають "Бечу-чон". Страва виходить дуже ніжною і нереально смачною.

Корейська кухня вирізняється наявністю у стравах великої кількості спецій та гостроти. Найчастіше українцям не дуже подобається традиційна азійська кухня. Та є одна корейська страва, яка точно сподобається вам і вашим рідним. В Кореї ця страва має назву “Бечу-чон”. Це є пекінська капуста обсмажена у смачному клярі. Зазвичай її подають з різноманітними соусами в якості закуски. Така капуста дуже ніжна і має приємний, м’який смак. Приготувати цю страву в домашніх умовах дуже просто.

Необхідні інгредієнти:

  • листя пекінської капусти – 8 шт;
  • олія для смаження.
  • Для кляру:
  • борошно – 1 склянка;
  • бульйон – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

З пекінської капусти знімаємо листи. Листя промиваємо, просушуємо і нарізаємо крупними шматками. Ділимо один лист на 3 частинки. В цьому рецепті ми використовуємо, як м’яку частину листа, так і тверду.

Рецепт ніжних млинчиків з пекінської капусти
Рецепт ніжних млинчиків з пекінської капусти

Готуємо кляр. У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі та чорний перець і розмішуємо вилкою. Вливаємо у яйця трішки бульйону. Можна використати будь-який м’ясний бульйон, або навіть овочевий. Далі засипаємо все просіяне борошно. Вимішуємо вінчиком і доливаємо бульйон. Перемішуємо вінчиком до утворення однорідного кляру без грудочок.

Розігріваємо пательню і наливаємо рослинну олію без запаху. Олію шкодувати не потрібно, наливаємо десь на 3 мм у висоту. Кожен шматочок пекінської капусти вмочаємо у кляр і викладаємо на сковорідку. Смажимо капусту з двох сторін до золотистої скоринки, ненакриваючи кришкою.

Рецепт ніжних млинчиків з пекінської капусти
Рецепт ніжних млинчиків з пекінської капусти

Готові вироби викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Готову капусту в клярі подаємо до столу в якості гарніру, або закуски з різноманітними соусами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Натираю 1 плавлений сирок і 1 яйце: чи то салат, чи то намазка, але стала “коронною” на моєму столі

З найпростіших продуктів можна приготувати намазку, яка стане відмінним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Лише за 15 хвилин вашого часу смачна страва вже буде красуватися на вашому столі. 

Син Софії Ротару показав, як нині виглядає матуся: жінці 76 років, а на вигляд не більше сорока п’яти

Єдиний син Софії Ротару Руслан Євдокименко розмістив у себе в Інстаграмі свіжу світлину мами. 76-річна жінка вражає своїм моложавим виглядом та оптимістичним настроєм.

Потап образився і заблокував Позитива у соцмережах після критики на свою адресу: від дружби до “ігнору”

Потап та Позитив багато років були не тільки колегами, а й добрими друзями, які пліч-о-пліч проходили через терти сучасного шоу-бізнесу. Які кішка пробігла між ними сьогодні?