Втомилася відповідати на коментарі, 1 раз показую рецепт: яблучний пиріг, який аж тане в роті. “Невидимка”

Яблучний пиріг за цим рецептом виходить неймовірно ніжним і смачним. У ньому практично немає тіста, адже під час випічки воно перетворюється на заварний крем.

Яблучні пироги – одні з найпопулярніший у нашій країні. Існують сотні рецептів яблучних пирогів з різними видами тіста: від дріжджового до пісочного і бісквітного. Пропонуємо до вашої уваги незвичайний, новий яблучний пиріг, який не може не сподобатись. Він практично весь складається із начинки та крему. Це дуже ніжний і смачний десерт.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 70 г;
  • цедра половини лимону;
  • молоко – 100 мл.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту обирайте соковиті яблука з кисло-солодким смаком.

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчиком до однорідності. Цедру половинки лимону натираємо на дрібній терці і додаємо до тіста. Також вливаємо молоко і перемішуємо. Виходить досить рідке тісто, як на млинці.

Підготуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки і серцевинки та нарізаємо на тоненькі брусочки. Яблука перекладаємо до тіста і ретельно перемішуємо. Не дивуйтеся, що тіста так мало, так і має бути.

Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки

Беремо форму для випічки. Дно форми вистеляємо пергаментним папером. Боки форми змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо  яблучне тісто у форму. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки

Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо охолонути у формі. Якщо пиріг гарячим виймати з форми, він може розпастися і не триматися купи. Після охолодження, коли крем всередині схопиться, його можна нарізати і подавати до столу. За бажанням пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.

Смачного!