Тепер вареники готую тільки так: ділюся рецептом улюбленого тіста. Воно завжди м’яке, смачне та еластичне

Якщо додати в тісто трішки олії, то тісто вийде еластичним і не рватиметься. Тож ліпити вареники та пельмені стане суцільним задоволенням. Борошно заварюється окропом.

Вам знадобиться:

  • 3 скл. борошна;
  • 1 скл. води;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься

Відмірюйте воду та борошно склянкою об’ємом 250 мл. Яйце беріть велике, а олія має бути рафінованою. Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль й перемішайте. Яйце розбийте в окрему мисочку. Збийте виделкою.

Тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься

Перелийте його в невеликий отвір, який зробіть у борошні. Влийте олію. Розмішайте суміш виделкою. Не намагайтеся замішувати тісто на цьому етапі. Просто все змішайте виделкою.

Закип’ятіть воду. Відміряйте склянку окропу. Відразу ж перелийте його до борошна, постійно перемішуючи масу. Робіть це у кухонній рукавичці, щоб не обпекти руку. Продовжуйте збивати виделкою.

Тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься

Навіть якщо здаватиметься, що тісто сухе, все одно більше води не доливайте. Коли суміш трішки прохолоне, приступайте до замішування руками. Тісто має стати однорідним. Викладіть його на робочу поверхню й продовжуйте вимішувати.

Тісто для вареників, що не липне до рук та не рветься

Тісто вийде м’яким, еластичним, не липнутиме до рук, тож борошно додавати не доведеться. Зберіть масу докупи, сформувавши кулю. Накрийте рушником і залиште “перепочити” на 20 хвилин.

Цей час потрібен для розвитку клейковини. Після цього воно легко розкочуватиметься, не буде липнути чи рватися. Його можна розкочувати дуже тонко. Ліпитися ваші варенички чи пельмені будуть дуже легко, а під час варіння не розваляться. Якщо надумаєте заморожувати вироби, після розморожування вони не втратять своїх еластичних властивостей.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.