Булочки, які стали справжнім хітом у моїй родині: змітають зі столу за секунду – не встигаю готувати. Рецепт

Хочете побалувати своїх рідних незвичайною закускою? Обов'язково спробуйте приготувати ці смачні булочки з вдалою начинкою. Ви точно будете приємно вражені.

Для приготування таких булочок вам не потрібно володіти особливими кулінарними знаннями. Тісто замішується дуже просто, для начинки використовується готове повидло або варення. Втім, пропорції інгредієнтів для випікання такого смаколика настільки добре підібрані, що в результаті у вас вийдуть нереально м’які, пухкі та ароматні булочки. Отже, берімося до справи!

Кулінари розповіли, як приготувати смачні повітряні булочки з начинкою зі звичайного повидла

Інгредієнти:

  • 2 склянки теплого молока;
  • Пів склянки цукру;
  • 1 ст. ложка сухих дріжджів;
  • Пів склянки розтопленого вершкового масла;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 5-6 склянок борошна;
  • Повидло на смак.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте тепле молоко та цукор. Додайте сухі дріжджі і залиште на 5-10 хвилин, доки дріжджі не розчиняться і не почнуть активно підніматися.

Додайте розтоплене вершкове масло та сіль до молочно-дріжджової суміші. Поступово додавайте борошно і замішуйте тісто. Після того, як тісто стане щільним, дістаньте його на посипану борошном робочу поверхню та продовжуйте додавати борошно, замішуючи тісто протягом 8-10 хвилин, доки воно не стане гладким та еластичним. Накрийте миску з тістом рушником і залиште його в теплому місці не менш як на 1-1,5 години, доки тісто не подвоїться в об’ємі.

Після підйому тіста дістаньте його на посипаний борошном стіл. Розкачайте його в прямокутник, а потім рівномірно розподіліть повидло по всій поверхні тіста. Скрутіть тісто у трубочку і наріжте її на кружечки товщиною близько 2-3 см. Розмістіть кружечки на деко для випікання, прикритому пергаментним папером, і залиште на 15-20 хвилин для додаткового підняття. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте булочки протягом 15-20 хвилин.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні повітряні булочки з начинкою зі звичайного повидла

Готові булочки з деко для випікання перекладіть на тарілку та дайте їм трішки охолонути. Подавайте випічку до столу разом із чаєм або кавою. Також булочки чудово смакують до склянки свіжого молока. Все залежить від ваших особистих вподобань. Смачного!