Замість хліба: додаю у фарш для котлет інший інгредієнт. Виходять дуже пишні, соковиті і не скукожуються

За цим рецептом котлети виходять дуже пухкими і соковитими. Весь секрет в тому, що у фарш не додається хліб. Натомість у цих котлетах є інший інгредієнт, який тільки покращує смак страви.

Котлети – відома страва, яку готують в українських сім’ях на кожен день і на свято. Кожна господиня готує цю страву по-своєму і кожна має свій рецепт. Найчастіше, у фарш для котлет додають вимочену у молоці білу булку. Та це не обов’язково. Пропонуємо до вашої уваги цікавий рецепт котлет без хліба, які виходять неймовірно смачними, пухкими і соковитими.

Необхідні інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г;
  • картопля – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • яйця – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Курячий фарш для котлет краще готувати самому, а не купувати вже готовий. Тоді ви точно будете знати, що у складі вашого фаршу. До фаршу додаємо натерту на крупній тертці цибулю і натерту на дрібній тертці моркву. Морква надасть котлетам не лише цікавого смаку, а й яскравого кольору.

Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Відтискаємо з картоплі зайву вологу і додаємо її до фаршу.

Рецепт найсмачніших домашніх котлет без хліба
Рецепт найсмачніших домашніх котлет без хліба

Також вичавлюємо у фарш часник, додаємо яйце, сіль, перець і улюблені спеції. Ідеально підійдуть приправа до курки, хмелі-сунелі та паприка. Все ретельно вимішуємо.

З готового фаршу вологими руками формуємо котлети. Смажимо котлети на розігрітій пательні з рослинною олією. Смажити потрібно на вогні трішки меншим середнього, не накриваючи кришкою. Обсмажуємо з двох боків до золотистості.

Рецепт найсмачніших домашніх котлет без хліба
Рецепт найсмачніших домашніх котлет без хліба

Готові котлетки подаємо до столу гарячими в поєднанні з гарнірами із картоплі, рису, чи гречки. Котлети виходять дуже ніжними, соковитими і пухкими. А якщо запекти такі котлети у духовці, то вони ще й будуть дієтичними.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.