Маринована капуста “Провансаль”: виходить хрумка. Найправильніший рецепт, як приготувати смачний салат

Капуста "Провансаль" виходить хрумкою та пікантною на смак. Виглядає салат на тарілці апетитно. Подаючи до столу, можна прикрасити ягодами журавлини, шматочками кислих яблук чи зеленню.

Вам знадобиться:

  • 1 кг білокачанної капусти;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг червоного болгарського перцю;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 0,5 скл. оцту;
  • 250 мл води;
  • 0,5 скл. олії;
  • 2 лаврових листи;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 2 зубці часнику.
Маринована капуста Провансаль з морквою та перцем

У каструлю з товстим дном влийте воду та олію. Додайте цукор та сіль. Поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки закипить. Перемішайте, щоб сухі інгредієнти розчинилися. З капустини зніміть верхні листочки. Нашинкуйте голівку, перекладіть у глибоку миску. Влийте оцет і відразу ж додайте маринад.

Маринована капуста Провансаль з морквою та перцем

Моркву вимийте під краном, обчистьте та наріжте тоненькими брусочками або потріть на тертушці для корейських овочів. Змішайте з капустою. У вимитого перцю видаліть плодоніжки та насіння, наріжте смужками.

Часник позбавте від шкуринки й пропустіть крізь прес. Додайте перець і часник до капусти. Туди ж всипте решту спецій. Можете взяти вказані в рецепті або додати свої, улюблені.

Маринована капуста Провансаль з морквою та перцем

Ретельно перемішайте і залиште на 12 годин за кімнатної температури, накривши кришкою. Після цього розкладіть по баночках і винесіть на холод на зберігання. Взагалі-то салат “Провансаль” можна вживати вже через 2 години після приготування.

Маринована капуста Провансаль з морквою та перцем

Воду з-під крана краще до маринаду не додавати. У такому разі салат може набути неприємного присмаку. Краще брати фільтровану або бутельовану. Коли побачите, що запас маринованої капусти закінчується, зробіть наступну порцію. Так у вас завжди під рукою буде готовий смачний салат.

Популярне

Схожі статті

Такий десерт готую на раз, два, три: рулет із заварним кремом, який на смак нагадає еклери. Приготує кожен!

Дуже простий у приготуванні рулет із кремом не потребує хитрих продуктів і не вимагає багато зусиль. На смак такий десерт нагадає всіма улюблені еклери.

Шкіряний топ Руслани, етночобітки Кароль: ці та інші прикиди українців, що стали культовими на “Євробаченні”

Щойно почала брати участь в "Євробаченні", Україна стала відразу ж вражати європейську аудиторію не лише гарними співами та хореографічними постановками, але й дивакуватим вбранням.

Таких пиріжків ще не пробувала. Ароматно, смачно, а як же просто: вся справа в одному секреті з начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки, цю страву нам прищеплювали з дитинства. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт пиріжків, які виходять дуже ніжними і пікантними. Приготування сподобається кожному.