За традицією у четвер роблю рибний день: запікаю з помідорами та сиром. Чоловік та діти уплітають з апетитом

Запіканку можна готувати не лише з м'ясопродуктів. Риба теж згодиться. Якщо запекти з овочами та сиром, вийде доволі смачно та вишукано. Можете подавати на вечерю рідним або ж почастуйте гостей.

Вам знадобиться:

  • 600 г рибного філе;
  • 180 г помідорів;
  • 150 г сметани чи майонезу;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодка перчина;
  • 1,5 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. рибних спецій;
  • 1 дрібка солі.
Рибна запіканка з томатами, перцем та сиром

Рибину для запіканки можете брати будь-яку – білу чи червону. Вона може бути свіжою чи замороженою. Розробіть тушку на філе. Позбавте від хвоста, голови, плавників. Проріжте рибину вздовж хребта.

Рибна запіканка з томатами, перцем та сиром

Поклавши на бік, зріжте м’ясо з хребцевої кістки. Таким же чином зробіть з іншого боку. Чорних плівочок на філе бути не повинно, оскільки готова страва матиме гіркий присмак. Промийте й дайте обсохнути. Цибулину обчистьте й наріжте кільцями.

Рибна запіканка з томатами, перцем та сиром

Вимиті помідори наріжте впоперек. Якщо у вас черрі, то навпіл. Болгарську перчину позбавте насіння й наріжте смужечками. Сир натріть на тертці. Якщо є терка для корейської моркви, можете скористатися нею. Тоді вийде гарна ажурна павутинка.

Рибна запіканка з томатами, перцем та сиром

В окремій мисочці змішайте цибулю, сметану чи майонез, рибні спеції. Додайте сіль, поперчіть. В цю суміш перекладіть рибу й залиште на 20 хвилин у холодильнику, щоб промаринувалася. Форму змастіть олією. Викладіть цибулю.

Перекладіть туди ж шматочки риби разом із маринадом. Далі повинні бути болгарський перець, помідори та тертий сир. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Перед подачею готову страву прикрасьте подрібненою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.