Крильця для вечірки. Показую ефектний рецепт, як приготувати оригінальну та швидку закуску по-французьки

Курячі крильця за цим рецептом виходять неймовірно смачними: соковиті, пряні, трішки солодкуваті і гостренькі. Такі крильця підійдуть в якості закуски до пінного і не тільки.

Курячі крильця – бюджетний продукт, який можна дуже смачно приготувати. На відміну від курячої грудинки, крильця не сухі, а соковиті і ніжні. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт запечених крилець у медовому соусі, які виходять неймовірно смачними. Такі крильця можна приготувати на вечерю, або на вечірку, в якості закуски під перегляд фільму, чи до пінного напою.

Необхідні інгредієнти:

  • курячі крильця – 8 шт;
  • часник – 4 зуб.;
  • олія – 2 ст.л;
  • мед – 2 ст.л;
  • соєвий соус – 5 ст.л;
  • перець чилі за смаком;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Крильця добре промиваємо, просушуємо і розрізаємо по суглобам на 3 частини. Плечову і ліктьову частину крила, а також тоненькі китиці перекладаємо у миску. Туди ж вичавлюємо часник, додаємо олію, соєвий соус та мед. Якщо мед густий, розтопіть його у мікрохвильовці, чи на водяній бані. Перець чілі нарізаємо тоненькими кружальцями і перекладаємо до крилець. Якщо ви не любите гостре, перець можна не додавати. Також додаємо спеції: чорний перець, паприку, хмелі-сунелі. Сіль додавайте з обережністю, адже у маринаді є солоний соєвий соус. Все ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник маринуватися на кілька годин, краще залишити на ніч.

Рецепт пікантних курячих крилець у медовому соусі
Рецепт пікантних курячих крилець у медовому соусі

Коли м’ясо замаринується, готуємо його до запікання.

Деко застеляємо пергаментним папером. Викладаємо кожен шматочок курки окремо на деко, без маринаду.

Рецепт пікантних курячих крилець у медовому соусі
Рецепт пікантних курячих крилець у медовому соусі

Запікаємо м’ясо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Готову курочку викладаємо на тарілку і подаємо до столу разом з різноманітними соусами. До крилець ідеально смакують соуси на томатній основі: кетчуп, соус барбекю та інші.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Десь таке вже бачили: Андрій Бєдняков знімає шоу, яке ідентичне проєкту Кацуріна. Дорофєєву теж забере?

Все більше набуває популярності гастро-шоу Міші Кацуріна та Антона Птушкіна. Проте не тільки вони хочуть розвиватися з цьому напрямку. Як в цій сфері опинився телеведучий Андрій Бєдняков?

Він стане вашим улюбленим: рецепт святкового рулету з курятини, який просто тане у роті

Курячий рулет – дуже смачна та оригінальна страва, яка урізноманітнить ваш святковий стіл. Готуються такі рулети дуже просто, а смак у них неперевершений.

Слідом за Потапом забуде дорогу додому: Каменських підкорює іспанське телебачення неоднозначною піснею

Знаменита співачка Настя Каменських все частіше зʼявляється на іспанському телебаченні та все рідше на українському. Невже артистка планує кардинальні зміни у творчому шляху?