Найкращий рецепт млинців на Масляну: рецепт за методом “Три склянки”. Виходять дуже тонкі та апетитні

За цим рецептом млинці виходять нереально смачними, тоненькими та м'якими. Крім того, вони мають ажурний візерунок, що додає їм особливої апетитності.

Вже за кілька тижнів в Україні будуть святкувати Масляну – східнослов’янське, зокрема й українське свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом.

За традицією у цей тиждень готують саме млинці. Їх є багато видів і кожна господиня готує їх по-своєму. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт млинців, які можна подавати і з начинкою і без. Вони цікаві тим, що мають ажурний візерунок, а їхній рецепт досить простий, адже всього йде по склянці.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • молоко  – 1 склянка;
  • кип’яток – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор  – 2 ст.л;
  • сіль – дрібка;
  • олія рафінована рослинна – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ретельно розмішуємо до однорідності вінчиком. Далі додаємо молоко і рослинну олію без запаху, перемішуємо. Порціями у рідкі інгредієнти додаємо просіяне борошно і вмішуємо його вінчиком, щоб не було комочків. Коли все борошно буде у тісті, вливаємо туди склянку крутого кип’ятку і швидко розмішуємо вінчиком. Готове тісто виходить досить рідким.

Рецепт найсмачніших млинців Три склянки
Рецепт найсмачніших млинців Три склянки

Переходимо до смаження млинців. Перед приготування першого млинця пательню треба змастити олією, далі цього робити не треба. Черпаком виливаємо невелику кількість тіста на розігріту пательню і розприділяємо його по всій сковорідці. Смажимо млинці з обох боків до золотистості.

Рецепт найсмачніших млинців Три склянки
Рецепт найсмачніших млинців Три склянки

Млинці за цим рецептом легко смажаться, не рвуться, не прилипають і добре перевертаються. Готові млинці можна змащувати розтопленим вершковим маслом, тоді вони будуть залишатися м’якими і ніжними.

Такі млинці можна подавати до столу зі сметаною, медом, чи джемом, а можна начиняти їх різноманітними начинками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.