Готую манник без яєць та молока: чоловік і діти ладні їсти випічку з бананами та згущівкою хоч щодня

Манник готується на кефірі без яєць. Випічка виходить м'якою та пишною. Банани в духовці не запікаються, а додаються у готові коржі разом зі згущівкою.

Кефір можете брати будь-якої жирності. Але якщо взяти 3,2%, то манник вийде смачнішим. Якщо не любите дуже солодкі страви, можете додати трішки менше цукру.

Вам знадобиться:

  • 260 мл кефіру;
  • 200 г борошна;
  • 200 г манної крупи;
  • 180 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч.лож. соди.
  • Для начинки:
  • 200 г вареного згущеного молока;
  • 2 банани.
Манний пиріг із бананами та згущівкою

Кефір має бути не з холодильника, а кімнатної температури. Всипте в нього соду. Має з’явитися чимало дрібних пухирців. Додайте манку й цукор. Ретельно перемішайте масу й залиште на 2 години у теплі, щоб крупа набубнявіла.

Манний пиріг із бананами та згущівкою

Вершкове масло розтопіть і дайте йому прохолонути. Влийте у кефірну суміш. Додайте просіяне борошно. Ретельно розмішайте тісто, щоб стало однорідним. Воно має вийти густим і не текучим.

Манний пиріг із бананами та згущівкою

Візьміть прямокутну форму 13х25 см, змастіть вершковим маслом, присипте манною крупою. Перекладіть тісто туди. Розрівняйте поверхню. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Знадобиться приблизно година. Стежте за готовністю, перевіряючи шпажкою. Якщо дістанете з пирога суху, значить, випічка готова.

Манний пиріг із бананами та згущівкою

Манник дістаньте з форми. Зачекайте, допоки прохолоне повністю. Розріжте вздовж навпіл. Банани позбавте від шкуринки й наріжте кружальцями. Внутрішні половинки кексу намастіть згущівкою. На нижню викладіть банани.

Накрийте другим коржем. Залиште пиріг для стабілізації на 20 хвилин. Після цього нарізайте на шматочки й подавайте до столу. Зверху можете прикрасити кружальцями бананів.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.