Солодкий рецепт із забутих 90-х: бабуся готувала вершкову ковбаску з печива, і я тепер частую нею дітлахів

Настав час пригадати давно забутий рецепт десерту з абсолютно доступних продуктів. Вершкова ковбаска з печива припаде до вподоби не лише дітлахам, але й дорослим.

Вам знадобиться:

  • 120 г печива;
  • 80 г вершкового масла;
  • 60 г цукру;
  • 50 мл молока;
  • 20 г волоських горіхів;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.лож. какао.
Вершкова ковбаска, як у дитинстві

Печиво для вершкової ковбаски беріть пісочне чи бісквітне. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб трішки розм’якло. Цукор додавайте на власний смак. Печиво поламайте на невеликі шматочки. Волоські горіхи подрібніть ножем чи за допомогою блендера.

Вершкова ковбаска, як у дитинстві

У мисочку розбийте яйце. Долийте молоко, всипте цукор і какао. Перемішайте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Можливо, трішки грудочок залишиться, то розіб’єте, коли нагріватимете.

Вершкова ковбаска, як у дитинстві

У сотейник покладіть вершкове масло й поставте на повільний вогонь. Весь час помішуючи, долийте шоколадно-молочну суміш. Продовжуйте перемішувати, допоки маса не закипить.

Завдяки яйцю суміш почне густішати. Знявши з вогню, дайте їй трішки прохолонути. Додайте печиво та волоські горіхи. Ретельно перемішайте. Якщо видається, що маса надто рідка, додайте ще трішки печива.

Вершкова ковбаска, як у дитинстві

Викладіть масу на харчову плівку. Надайте форми ковбаски, загорніть і міцно закріпіть краї. За бажанням скористайтеся гумками. Відправте до холодильника на 5-6 годин. Можете залишити на всю ніч.

Дістаньте вершкову ковбаску, зніміть плівку й наріжте на шматочки. Тепер можна ласувати смачними солодощами з 90-х. До волоських горіхів можете додати будь-які інші – арахіс, фундук тощо.