Ідеальне тісто на вареники і пельмені, яке завжди виходить: знаю секрет і тепер навіть свекруха так готує

Якщо ви ніяк не можете знайти ідеальне тісто для вареників і пельменів, обов'язково спробуйте прислухатись до порад досвідчених кулінарів. Ділимось простим рецептом.

Аби приготувати смачні вареники або пельмені, недостатньо вигадати вдалу начинку та наліпити купу смаколиків. Основне, що впливає на смак готової страви – правильно приготоване тісто. Якщо обрати ідеальний рецепт, прислухатись до порад кулінарів і дотриматись описаних пропорцій, у результаті ви отримаєте нереально смачні вареники або пельмені, приготовані власними руками.

Як просто та швидко приготувати ідеальне тісто для вареників і пельменів – унікальний рецепт
Як просто та швидко приготувати ідеальне тісто для вареників і пельменів – унікальний рецепт

Інгредієнти:

  • 2 чашки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Пів склянки води;
  • Пів чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Просійте борошно за допомогою великого сита на робочу поверхню або в глибоку миску. Утворіть у борошні невелику ямку, вбийте яйце в цю ямку і розмішайте його з борошном за допомогою ложки чи виделки. Поступово додавайте воду і постійно перемішуйте її, аби зберігати однорідність тіста та запобігти утворенню грудочок. Додавайте воду, поки не отримаєте м’яке й еластичне тісто. Додайте сіль і продовжуйте замішувати тісто.

Продовжуйте замішувати його протягом 5-7 хвилин, поки тісто не стане гладким та ніжним. Загорніть тісто у плівку і залиште його відпочивати принаймні на 30 хвилин. Розкачайте тісто на робочій поверхні до товщини близько 2-3 мм і виріжте кружечки за допомогою келиха чи форми для вареників. Розкладіть начинку на кожному кружечку тіста, складаючи його навпіл. Добре защепніть краї. Варіть вареники у киплячій підсоленій воді до того часу, поки вони не піднімуться на поверхню. Зазвичай це займає 5-7 хвилин.

Як просто та швидко приготувати ідеальне тісто для вареників і пельменів – унікальний рецепт
Як просто та швидко приготувати ідеальне тісто для вареників і пельменів – унікальний рецепт

Після приготування тіста та “збирання” вареників або пельменів, відваріть їх і подавайте до столу. Не варто охолоджувати готову страву, найкращим рішенням для вас буде одразу куштувати приготований смаколик. Подавайте його разом зі сметаною або будь-яким іншим улюбленим соусом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.