Побачила цей рецепт в ресторані і одразу ж повторила вдома: сирні повітряні кекси. Смак передати неможливо

Легкі, ніжні та повітряні кекси — ідеальні ласощі до чаю чи кави. Дізнайтеся, як спекти сирну випічку з доступних інгредієнтів й за лічені хвилини.

Ці кекси чудово підходять до чашки улюбленого чаю! Приготувати їх можна легко та без використання міксера. Випічка порадує вас хрусткою скоринкою зовні та повітряною текстурою всередині.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир – 200 г
  • Сметана або йогурт – 60 г (2 ст. ложки)
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Цукор – 80 г (до смаку)
  • Вершкове масло – 40 г
  • Сіль – дрібка
  • Ваніль – дрібка
  • Пшеничне борошно – 170 г
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. ложка
  • Сода – дрібка
  • Родзинки – 80 г (за бажанням)
Сирні повітряні кекси. Смак передати неможливо
Сирні повітряні кекси. Смак передати неможливо

Приготування

  1. Підготувати необхідні продукти (повинні бути кімнатної температури).
  2. Розігріти духовку до 180 градусів.
  3. У глибокій мисці поєднати кисломолочний сир (підходить будь-яка жирність), щіпку солі, цукор, ваніль, сметану або йогурт, яйця та розтоплене вершкове масло. Перемішати всі інгредієнти за допомогою виделки до однорідної консистенції.
  4. В окремій тарілці змішати пшеничне борошно, розпушувач та дрібку соди. Поступово просіяти сухі інгредієнти в миску до сирної маси. Замішати густе тісто кухонною лопаткою.
  5. Добре промити родзинки під проточною водою та просушити їх паперовими рушниками. Потім додати їх у тісто та добре перемішати лопаткою. Родзинки можна замінити будь-якими улюбленими сухофруктами, горіхами або шматочками шоколаду. Якщо у вас є свіжі фрукти чи ягоди, рекомендується викласти їх поверх тіста.
  6. Покласти формочки для кексів на деко. Викласти в кожну формочку тісто, заповнивши її на 2/3. З даної кількості тіста повинно вийти 12 кексів. За бажанням можна випікати один великий кекс.
  7. Відправити в попередньо розігріту духовку при 180 градусів на 25-30 хвилин. Якщо випікати одним великим кексом, то часу на випікання піде більше.
  8. Перевірити готові кекси дерев’яною шпажкою (вона повинна виходити сухою та чистою).

Популярне

Схожі статті

Ліниве хачапурі для лінивих господинь: готую грузинську страву просто на сковорідці. Виходить на 10 з 10

Приготувати смачне та ароматне грузинське хачапурі можна вдома без зайвого клопоту. Навіть не потрібно довго возитися з тістом, адже воно готується на сковорідці.

Що я готую з підсохлих пасок чи іншої солодкої випічки, яку шкода викинути: це кохання з першого шматочка

Якщо Великодня паска засохла, і її ніхто не хоче їсти, не переймайтеся. Можна зробити так, що будуть наввипередки просити ще шматочок. Настільки цей десерт легкий та смачний.

Надя Дорофєєва засвітилася в улюбленій країні Каменських: для українських співачок там “медом намазано”

Знаменита співачка Надя Дорофєєва нещодавно відвідала Іспанію, але залишила цю поїздку під легкою завісою таємниці. Артистка майже не опублікувала фото з подорожі та не виставила геолокацію.