Ліплю пельмені без вирізання кружечків і залишків тіста: дуже простий спосіб. Рецепт універсального тіста

Для того, аби приготувати дійсно смачні домашні пельмені чи вареники, потрібно передусім не обрати цікаву начинку, а правильно зробити тісто. Ділимось рецептом.

Приготування пельменів чи вареників – не так складно, як може здаватись. Попри розповсюджений міф, найголовніше у цій справі не те, яку начинку ви оберете, а те, наскільки правильно приготуєте тісто. Ділимось простим рецептом вдалого тіста, з якого легко ліпляться вареники та пельмені. Під час варіння вони не розпадаються, а навіть рідка начинка не витікає з тіста.

Кулінари розповіли, як правильно приготувати тісто для вареників чи пельменів, щоб не розсипались
Кулінари розповіли, як правильно приготувати тісто для вареників чи пельменів, щоб не розсипались

Інгредієнти:

  • 2 стакани пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Пів стакану теплої води.

Спосіб приготування:

Нічого важкого у приготуванні тіста для вареників і пельменів немає. Просійте борошно в невелику миску, додайте туди сіль і розбийте яйце. Поступово додавайте теплу воду і перемішуйте всі інгредієнти ложкою або руками, аби уникнути утворення грудочок. Перенесіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном і почніть його легко замішувати.

Робити це потрібно обережно та потрошки. Продовжуйте додавати борошно, якщо тісто прилипає до рук. Коли тісто стане м’яким й еластичним, сформуйте з нього кулю, накрийте її чистим рушником і залиште відпочивати принаймні на 30 хвилин.

Кулінари розповіли, як правильно приготувати тісто для вареників чи пельменів, щоб не розсипались
Кулінари розповіли, як правильно приготувати тісто для вареників чи пельменів, щоб не розсипались

Після того, як ви замісили тісто та залишили його трішки відпочити, можете братись до ліплення пельменів чи вареників. Із таким рецептом вам не потрібно вирізати кружечки за допомогою склянки та розбиратись із залишками тіста – просто розкачайте тісто у тонкий шар і наріжте на прямокутники чи квадрати. Після цього ліпіть пельмені чи вареники, як звикли.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.