Просто візьміть варення і ложку соди: давно забутий рецепт пирога на кефірі – так готувала ще моя бабуся

Якщо у вас завалялася баночка варення, обов'язково приготуйте цей пиріг. Він виходить пухким, ніжним, вологим і неймовірно смачним. Цікавий і бюджетний рецепт.

Цей рецепт пирога дуже старий і багатьма забутий, а дарма, адже пиріг виходить дуже смачним. Для його приготування можна взяти будь-яке варення, з будь-яких ягід, чи плодів. Варення може бути однорідним, як джем, або зі шматочками – це не впливає на якість готової випічки.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;
  • варення – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт;
  • олія без запаху – 100 мл;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 2 склянки;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вливаємо склянку варення і додаємо до нього соду. Перемішуємо і чекаємо хвилину, щоб відбулася реакція. Соду гасити оцтом не потрібно, вона вступає в реакцію саме з варенням.

Далі додаємо у миску яйце, склянку кефіру, дрібку солі і ванільний цукор. Ретельно розмішуємо до однорідності. Вливаємо рослинну олію без запаху, знову розмішуємо. Далі поступово додаємо до цієї суміші просіяне борошно. Замішуємо тісто. Воно виходить густим, в’язким, як на оладки.

Рецепт смачного і вологого пирога з варення і кефіру
Рецепт смачного і вологого пирога з варення і кефіру

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою, або зубочисткою. Вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.

Рецепт смачного і вологого пирога з варення і кефіру
Рецепт смачного і вологого пирога з варення і кефіру

Зверніть увагу, що у рецепті пирога немає цукру. Солодкість випічці надає саме варення. Якщо ви обираєте варення, яке не дуже солодке, можете додати у пиріг трохи цукру.

Пиріг за цим рецептом добре підіймається, виходить пухким, повітряним і дуже смачним.

А якщо ви хочете приготувати швидкий і простий десерт без випічки, пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт лінивого Наполеону. Як його приготувати дивіться у відео:

Популярне

Схожі статті

Альбіну Джанабаєву помітили посеред вулиці у траурно-чорній сукні: цей образ викликає багато питань

Альбіна Джанабаєва продемонструвала цікавий образ, який викликав багато емоцій серед її фанатів. Світлини у чорній сукні співачка опублікувала у своєму Instagram.

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.