Салат, який моя свекруха готує вже 20 років без змін: досі один з найулюбленіших, а наче з простих продуктів

З таких звичних продуктів як куряче філе і пекінська капуста можна приготувати оригінальний і надзвичайно смачний салат. Рецепт – далі у матеріалі.

Пекінська капуста є основою для багатьох салатів. Вона дуже ніжна, повітряна, соковита і доступна навіть взимку. Та навіть такий класичний салат з пекінською капустою можна зробити цікавим і оригінальним. Пропонуємо до вашої уваги рецепт салату, який точно оцінять гості та ваші рідні. Салат за цим рецептом виходить свіжим, легким і злегка пікантним.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 0,5 шт;
  • куряче філе – 1 шт;
  • огірок свіжий – 1 шт;
  • чорнослив – 70 г;
  • грецькі горіхи за смаком;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Пекінську капусту (тільки зелену частину) нарізаємо спочатку соломкою, а потім ще дрібнимо кубиками, щоб шматки капусти були невеликими.

Рецепт оригінального салату з пекінської капусти і чорносливу

Перекладаємо капусту у салатник. Куряче філе для цього салату можна запекти, відварити, чи обсмажити, або ж використати копчене філе. Найбільш соковитою курочка виходить, якщо її спочатку замаринувати у спеціях, а потім обсмажити на олії. Готову курку треба охолодити.

Нарізаємо курку кубиком і перекладаємо до капусти. Також кубиком ріжемо свіжий огірок. Всі інгредієнти ріжемо не дрібно, а середнім кубиком.

Чорнослив запарюємо на 2 хвилин в окропі, просушуємо і нарізаємо кубиком. Додаємо його у салат. Грецькі горіхи нарізамо ножем дрібно і додаємо до інших інгредієнтів. Кількість горіхів регулюйте за власним смаком.

Рецепт оригінального салату з пекінської капусти і чорносливу

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Готовий салат відразу подаємо до столу.

Такий салат виходить дуже цікавим на смак. Пекінська капуста і огірок надають йому свіжості, курка – ситності, чорнослив – легкої солодкою нотки, а горіхи – приємної пікантності. Салат за цим рецептом сподобається всім.

Смачного!