Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи. Моє ходове соління: квашена капуста з буряком “Пелюстка”

Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачно, хрумкою і злегка гостренькою. Заготувати її можна ще восени і всю зиму зберігати в холодному місці.

Капуста – дуже смачний і корисний овоч, який готують різноманітними способами. Її тушкують, роблять з неї оладки і начинки для вареників і пиріжків. Та для багатьох українців найулюбленішою стравою з капусти є саме квашена капуста. Зазвичай її заготовляють восени, коли збирають урожай. Така капуста може зберігатися в холодильнику, або в погребі всю зиму. Варто відзначити, що квашена капуста не лише смачна, а й корисна і нормалізує роботу ЖКТ. Пропонуємо до вашої уваги небанальний рецепт квашеної капусти з буряком по-грузинськи. Така капуста виходить хрумкою, соковитою і має приємну гостринку і апетитний вигляд.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 2,5 кг;
  • буряк – 500 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • духмяний перець горошком – 5 шт;
  • чорний перець горошком – 10 шт;
  • перець-чилі – 1 стручок;
  • вода – 1 л.

Спосіб приготування:

Білокачанну капусту нарізаємо крупними шматочками, як на фото.

Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи
Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи

Буряк очищаємо і нарізаємо дольками. У велику каструлю шарами перекладаємо капусту і буряк. Перець чилі разом з зернятками нарізаємо кружальцями і перекладаємо до овочів в каструлю. Туди ж додаємо лавровий лист, чорний і духмяний перець.

В літрі води розводимо цукор і сіль і цим розсолом заливаємо капусту. Накриваємо капусту тарілкою і ставимо під прес. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 5 днів кваситися. Раз на день перемішуємо.

Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи
Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи

Через 5 днів розкладаємо капусту по банках і зберігаємо в холодному місці.

Капуста вже готова до споживання, та в холодильнику вона може зберігатися цілу зиму. Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачною, в міру солена, злегка солодкувата і гостренька.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.