Таку рибу обов’язково приготую на 8 березня: яскраво і смачно. Дешевий минтай буде на смак як дорога форель

Приготувати смачну рибну страву можливо не лише з дорогої риби. Ділимось простим рецептом, завдяки якому ви точно зможете зробити нереально смачне частування до свята.

Рибні страви – одні з найулюбленіших для багатьох. Втім, важливо обрати правильну рибу та приготувати її особливим чином, аби в результаті готова страва не мала характерного запаху. До слова, саме через цей аромат багато людей і відмовляється від куштування подібних частувань. Розповідаємо, як правильно готувати минтай, аби на смак він нагадував найдорожчу рибу.

Кулінари поділились секретом, який дозволить приготувати дешевий минтай смачніше, ніж форель
Кулінари поділились секретом, який дозволить приготувати дешевий минтай смачніше, ніж форель

Інгредієнти:

  • 4 філе минтая;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 чайні ложки меду;
  • Сіль та чорний перець на смак;

Для овочевого гарніру:

  • 1 цибуля;
  • 1 червона паприка;
  • 1 зелений кабачок;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 грамів сирного соусу.

Спосіб приготування:

Розігрійте оливкову олію на великій сковороді на середньому вогні. Посоліть і поперчіть минтай, а потім – обсмажте його у розігрітій олії з обох сторін протягом 3-4 хвилин або до того часу, поки риба не стане золотистою, та поки не з’явиться апетитний аромат. Під час смаження можна додати мед для того, щоб додати особливого смаку.

Покладіть смажений минтай на тарілку і накрийте його фольгою, щоб він настоювався у теплі. У сковорідку додайте трішки олії, а потім обсмажте цибулю, часник, паприку, кабачок та моркву протягом 5-7 хвилин або до того часу, поки овочі не стануть м’якими. Додайте сирний соус і тушкуйте все ще протягом 2-3 хвилин, доки текстура соусу не стане кремовою та густою.

Кулінари поділились секретом, який дозволить приготувати дешевий минтай смачніше, ніж форель
Кулінари поділились секретом, який дозволить приготувати дешевий минтай смачніше, ніж форель

Покладіть обсмажені овочі з сирним соусом на тарілку поруч із минтаєм. Подаємо готову страву гарячою, можна прикрасити зеленню або лимоном за бажання. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик, День народження доньок — це особливий привід для веселощів.

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.