Такого бурякового салату ви ще не пробували: сир, часничок та соус роблять звичну страву неперевершеною

Здавалося б, звичні продукти, але чергування шарів буряка з сирною масою надає салату нарядного вигляду. Смак у страви теж приємний. Тож годиться для як буднів, так і для свят.

Вам знадобиться:

  • 2 середніх буряки;
  • 150 г будь-якого твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст.лож. майонезу;
  • 1 пучка чорного меленого перцю;
  • 1 пучка солі.
Буряковий салат на свято

Буряк для салату можна запекти у духовці, загорнувши у фольгу, зварити у воді або придбати вже варені овочі у супермаркеті. Тож якщо часу обмаль, можете скористатися магазинним варіантом.

Буряковий салат на свято

Буряк обчистьте від шкірочки й натріть на тертушці з великими отворами. Можете застосувати тертушку, призначену для корейських салатів. Сир теж натріть на тертці.

Для приготування майонезно-часникового соусу додайте до майонезу часник, пропущений крізь прес. Посоліть та поперчіть. ретельно перемішайте інгредієнти. Якщо немає свіжого часнику, можете додати 1 ч.лож. сушеного. За бажанням, можете додати інші улюблені спеції.

Буряковий салат на свято

У будні можна все перемішати у салатнику й заправити часниковим соусом. На свята бажано зробити порційні варіанти. Задля цього візьміть кулінарні кільця діаметром 8-10 см і поставте їх на тарілки.

Буряковий салат на свято

Починайте викладати шари – буряк, далі вичавіть із кондитерського мішечка трішки соусу. Потім додайте трішки сиру, рівномірно розподіліть і знову додайте сіточку з майонезу. Повторіть шари буряка та сиру, перемастивши майонезом. Верхній шар має бути буряковий.

Поставте формочки в холодильник хоча б на пів години, щоб салат просотався й охолодився. Коли дістанете, зніміть кулінарне кільце. Прикрасьте салат із буряка зеленню чи зробіть квіточки з варених овочів.