Мій улюблений салат за 5 хв на кожен день всього з 4 інгредієнтів. Якщо на свято, то додаю ще один особливий

Основа салату залишається незмінною у будні й на свята. Натомість святковий варіант можна підсилити додатковими інгредієнтами. Виходить дуже гарно, ситно та смачно.

Вам знадобиться:

  • 0,5 скл. пропареного рису;
  • 250 г крабових паличок;
  • 4 яйця;
  • 2 огірки;
  • 300 г кукурудзи консервованої.

Для заправки:

  • 2 ст.лож. сметани;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 0,3 ч.лож. солі.
Салат із крабовими паличками у будень чи на свята

Обирайте в магазині пропарений рис. Промийте крупу, пересипте в каструлю з окропом. Води беріть удвічі більше, аніж рису. Після закипання вогонь прикрутіть до мінімуму й варіть до готовності. Це близько 20 хвилин. Відкиньте крупу на друшляк, промийте кип’яченою водою. Дочекайтеся, поки рідина витече. Сухий рис перекладіть у салатник.

Салат із крабовими паличками у будень чи на свята

Яйця відваріть протягом 10 хвилин. Перекладіть у холодну воду й дайте прохолонути. Обчистьте шкаралупу. Наріжте на дрібні кубики. З’єднайте з рисом. Огірки промийте, промокніть паперовим рушником. Якщо шкірочка не гірка, зрізати її не потрібно. Наріжте дрібними кубиками. Додайте у миску.

Салат із крабовими паличками у будень чи на свята

З крабових паличок зніміть плівку. Викладіть їх на дошку і наріжте кубиками. Консервовану кукурудзу з банки відкиньте на друшляк, щоб витекла рідина. Покладіть у салатник до решти.

У маленькій піалі змішайте сметану з майонезом. Посоліть і поперчіть. Заправте отриманим соусом салат. Все перемішайте. У будень можете подавати до столу у великому салатнику чи розклавши по порційних креманках.

Салат із крабовими паличками у будень чи на свята

Для свята зробіть варіант із кулінарним кільцем. Поставте його на пласку тарілку. Викладіть усередину салат. Притисніть ложкою. Кільце акуратно зніміть, а салат прикрасьте гілочкою кропу чи петрушки.

Святковий варіант салату можна додатково поповнювати болгарським перцем, зеленою цибулею, вареною морквою, твердим сиром чи червоною рибою. Якщо є бажання додати червону ікру, викладайте ікринки поверх салату. У процесі перемішування можете пошкодити оболонки.