Смачніше м’яса: капуста, кефір та ложка популярної приправи. Корисний рецепт із 2-х базових інгредієнтів

Навіть звичайну тушковану капусту можна приготувати так, що вона буде мати оригінальний смак. Спробуйте приготувати капусту за цим рецептом і він стане вашим улюбленим.

Капуста – дуже смачний і корисний овоч, який можна приготувати різними способами. Її маринують, використовують в якості начинки для пирогів та вареників, готують з неї борщ та голубці. Та найбільш розповсюдженим варіантом приготування капусти є тушкування. Здавалось би, здивувати когось тушкованою капустою не можливо. Та спробуйте приготувати її за цим рецептом і ви будете вражені смаком цієї страви. Вона виходить не лише смачною, а дієтичною і корисною.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 500 г;
  • кефір – 300 мл;
  • приправа карі – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Білокачанну капусту шинкуємо тоненькою соломкою. Подрібнену капусту перекладіть на вже прогріту суху пательню. Залийте капусту кефіром. Можна брати кефір будь-якої жирності. Перемішайте кефір з капустою, щоб він рівномірно розподілився. Накриваємо пательню кришкою і залишаємо тушкуватися на 10-15 хвилин на середньому вогні.

Рецепт тушкованої капусти з кефіром і прянощами
Рецепт тушкованої капусти з кефіром і прянощами

Після цього капусту перемішуємо і залишаємо ще на 10 хвилин тушкуватися під закритою кришкою. За цей час капусту приготується і стане більш м’якою. Саме час надати капусті екзотичного смаку. Для цього до неї додаємо сіль, перець і чайну ложку приправи карі. Все ретельно перемішуємо.

Рецепт тушкованої капусти з кефіром і прянощами
Рецепт тушкованої капусти з кефіром і прянощами

Знімаємо капусту з вогню, даємо настоятися 5-10 хвилин і подаємо її до столу.

Незважаючи на простоту цієї страви, вона дійсно виходить дуже смачною, соковитою і пряною. Крім того така тушкована капуста виходить низькокалорійною, тому підійде людям, які стежать за своєю фігурою.

Подавайте таку капусту як самостійну страву, або в якості гарніру до м’ясних, чи рибних страв.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.