Беру окріп, борошно і 10 хвилин часу. Бабуся навчила, як приготувати швидкі пиріжки на сковороді + 3 начинки

Найсмачніші у світі – бабусині пиріжки. Розповідаємо про секретний рецепт, який допоможе вам приготувати надзвичайно смачну закуску, яка швидко втамує голод.

Смачні пиріжки – завжди вдала ідея для перекусу. Розповідаємо, як приготувати випічку так, аби її аромат і смак підкорили будь-кого.

Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки за фірмовим бабусиним рецептом – секрет
Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки за фірмовим бабусиним рецептом – секрет

Рецепт пиріжків

Інгредієнти:

  • 2,5 чайні ложки сухих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Пів склянки теплої води;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 склянка теплого молока;
  • Пів склянки вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 5-6 склянок борошна.

Спосіб приготування:

Розчиніть дріжджі та 1 чайну ложку цукру у теплій воді. Почекайте, доки з’явиться пінка (приблизно 5-10 хвилин). У великій мисці змішайте молоко, розтоплене масло, цукор, яйця та сіль. Додайте активовані дріжджі. Додайте борошно, поступово перемішуючи, до утворення м’якого тіста. Накрийте миску рушником і залиште тісто підніматись протягом 1-1,5 години, поки воно не подвоїть свій об’єм.

Перемістіть тісто на присипану борошном поверхню і розділіть його на невеликі частини для формування пиріжків. Викладіть начинку на тісто. Защепніть пиріжки. Розігрійте пательню з олією, викладіть пиріжки та смажте їх з кожної сторони до золотистої скоринки.

Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки за фірмовим бабусиним рецептом – секрет
Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки за фірмовим бабусиним рецептом – секрет

Ідеї начинок

Для м’ясної начинки вам знадобиться 300 грамів фаршу, 1 цибуля, яку треба дрібно порізати, 2 столові ложки томатного соусу, а також – сіль та перець на власний смак. Для грибної начинки треба 200 грамів шампіньйонів, 1 цибуля, 2 столові ложки вершкового сиру та 1 столова ложка сметани. Не забудьте про сіль та перець на власний смак, а також – тим’ян або інші трави. Для сирної начинки треба 200 грамів твердого сиру, як от, наприклад, гауда або сметанковий, трішки кислого сиру, 1/4 чаші майонезу та свіжа зелень. Додавайте сіль та перець на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Неймовірно смачно та ситно: ходовий рецепт овочевого рагу на обід. Готую тричі на тиждень і все одно мало

Овочеве рагу з томатною пастою – просто ідеальний варіант щоденного обіду або вечері для всієї сім'ї. Про покроковий рецепт цієї смакоти – читайте у матеріалі.

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.