Простий до примітивності, смачний до непристойності. В режимі економії готую універсальний пиріг “З нічого”

Якщо знайдете в коморі баночку застарілого варення, не поспішайте викидати. З неї можна приготувати дуже смачний пиріг із серії практично "З нічого". Додасте ще кефір та яйце.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. варення;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1 велике яйце;
  • 1 скл. цукру;
  • 100 мл олії;
  • 2 скл. борошна;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 1 дрібка ваніліну.
Пиріг практично з нічого

Пиріг із варенням готується настільки швидко, що можете увімкнути духовку розігріватися, а вже потім приступати до замішування тіста. У глибоку миску перекладіть варення. Додайте соду й перемішайте.

Пиріг практично з нічого

Відразу піде реакція, та з’явиться пінна шапочка. Залиште на 5 хвилин. Після цього додайте цукор, ванілін. Ванілін додавайте на кінчику ножа, щоб тісто не вийшло гірким. Можете замість нього додати пакетик ванільного цукру. Розмішайте лопаткою.

Влийте олію, вбийте яйце. Ще раз перемішайте. Якщо яйця дрібненькі, то краще взяти відразу два. Олію можете замінити вершковим маслом чи маргарином. Знадобиться 100 г. Спочатку їх розтопіть, потім додавайте до варення.

Пиріг практично з нічого

Влийте кефір. Перемішайте. Тепер настала черга борошна. Його слід просіяти крізь сито чи додавати через спеціальну кружку. У такому разі випічка стане більш повітряною. Додавайте борошно порціями, щоразу перемішуючи масу. Тісто має вийти тягучим, але не густим – як на оладки.

Пиріг практично з нічого

Форму для випічки змастіть олією та присипте борошном. Перелийте тісто туди. Поставте в духовку, яка вже встигла розігрітися до 180 градусів. На випікання знадобиться 50-60 хвилин. Стежте за появою коричневої скоринки.

Коли пиріг прохолоне, присипте його цукровою пудрою. За бажанням, можете полити шоколадною глазур’ю. Тепер можна приступати до чаювання.

Популярне

Схожі статті

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.