Заправляю ним все поспіль: навчилася готувати дуже смачний заварний крем на кефірі без яєць. Універсальний

Багатьом здається, що робити заварний крем на кефірі – марна справа. Кисломолочний продукт неодмінно має розділитися на сир та сироватку. Натомість є рецепт, за яким все вийде у найкращому вигляді.

За цим рецептом заварний крем можна приготувати дуже швидко. Вийде він універсальним – підійде до будь-якої випічки. Натомість коштуватиме набагато дешевше, аніж сметанний чи вершковий. При цьому смакових якостей тортик не втратить.

Вам знадобиться:

  • 350 мл кефіру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 1 скл. цукру (неповна);
  • 10 г ванільного цукру.
Заварний крем із кефіру без яєць

З’єднайте у сотейнику з товстим дном білий та ванільний цукор. Перемішайте. Влийте кефір, але не весь, трішки залиште для розмішування з борошном. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Поставте на найслабший вогонь.

Заварний крем із кефіру без яєць

У склянку з рештками кефіру перекладіть просіяне борошно. Ретельно перемішайте. Додайте два черпачки розігрітої суміші, щоб маса стала більш рідкою. Вилийте борошняну мішанку в каструлю.

Заварний крем із кефіру без яєць

Робіть це дуже тоненькою цівкою, постійно перемішуючи вінчиком. Варіть крем, постійно помішуючи, допоки він не почне густішати. Відставте з плити й дайте суміші повністю охолонути.

Заварний крем із кефіру без яєць

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно встигло трішки розм’якнути. Збийте міксером. Масло має посвітлішати та збільшитися в об’ємі. Починайте потроху додавати заварну суміш. Щоразу ретельно збивайте, лише потім додавайте наступну порцію кефірної суміші.

Поставте крем у холодильник, щоб він став ще густішим. Обов’язково накрийте харчовою плівкою впритиск, щоб він не обвітрився. Тепер крем готовий для намащування тортів чи наповнювання тістечок.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.