Салат “Красуня”, який можна їсти мисками: здивуванню гостей немає меж. Легкий салатик з найпростішим складом

Салат за цим рецептом виходить водночас ситним і свіжим. Поєднання інгредієнтів у цій страві відмінне. Крім того, салат виходить досить дієтичним і точно не нашкодить вашій фігурі.

Жодне застілля не проходить без смачних закусок і салатів. Ситні, майонезні Олів’є і Шуба вже багатьом набридли, тож українські господині завжди в пошуках нових, смачних і оригінальних рецептів. Пропонуємо до вашої уваги салат, який точно сподобається вам і вашим гостям. Салат досить ситний, але при цьому свіжий і легкий. Його можна їсти навіть на ніч, адже він точно не нашкодить фігурі.

Необхідні інгредієнти:

  • огірок – 1 шт;
  • помідори – 2 шт;
  • шинка варено-копчена – 200 г;
  • куряче філе – 250 г;
  • сир твердий – 80 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • сметана – 2 ст.л;
  • майонез – 1 ст.л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Курку для цього салату потрібно зарання відварити у підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа. Для того, щоб філе було соковитим, залиште його охолоджуватися у бульйоні, в якому воно варилося.

Відварену курку нарізаємо соломкою, або розриваємо по волокнам. Варено-копчену шинку нарізаємо соломкою і перекладаємо у салатник. Огірок також ріжемо крупною соломкою, а помідори – крупним кубиком. Всі інгредієнти змішуємо у салатнику.

Рецепт соковитого і свіжого салату Красуня з двома видами м'яса
Рецепт соковитого і свіжого салату Красуня з двома видами м’яса

Також додаємо дрібно нарізаний кріп і натертий на крупну тертку твердий сир. Для заправки салату використовуємо суміш сметани і майонезу. Такий соус виходить дуже смачним і при цьому легким і не жирним. Салат ретельно пермішуємо і відразу подаємо до столу.

Готовий салат виходить хрумким, свіжим, соковитим, а м’ясо і твердий сир додає ситності. Вже заправлений салат потрібно з’їсти відразу, його не можна зберігати в холодильнику довше кількох годин, адже овочі потечуть і салат втратить свій смак і зовнішній вигляд.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: краще і простіше, ніж біляші та чебуреки. Рецепт за 9 хвилин на всі випадки життя

Соковиті та ніжні м'ясні оладки можна приготувати буквально за 9 хвилин з простих продуктів. Така страва ідеально підійде для сніданку, чи перекусу.

Леся Нікітюк показала свій розкішний будинок, в якому живуть ії батьки: як виглядає житло, мама і тато зірки

Знаменита українська телеведуча Леся Нікітюк поділилася з підписниками душевними моментами з поїздки додому – до Хмельниччини. Чим займається зірка екранів поза знімальним майданчиком?

Пили, їли, розважались: Потап показав, як проводить час в Амстердамі без Каменських і не збирається додому

У своєму профілі в Instagram, Потап поділився світлинами, як він проводить час в Амстердамі. Команда відпочиває на човнах, пʼє вино та гуляє памʼятними місцями. Як реагують українці на такий контент?