Беру фарш, стакан рису і стакан сухарів: забутий рецепт з 50-х років із радянської їдальні – смак дитинства

Ця страва цікава тим, що котлети і гарнір в ній готуються одночасно на одній пательні. В результаті виходить смачна, соковита страва з багатим смаком, яка ще й швидко готується.

Багато людей ностальгують за дитинством і пригадують, яким смачним все здавалося у ті часи. Котлети, підливка та гарнір, як у радянських їдальнях – такий смак вже ніде не знайдеш. Пропонуємо до вашої уваги рецепт, який перенесе вас спогадами в дитинство. Саме так колись готували котлети з гарніром із рису у їдальнях.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • панірувальні сухарі – 2 склянки;
  • вода – 1 склянка;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зуб.;
  • яйце – 1 шт;
  • рис – 1 склянка;
  • окріп – 600 мл;
  • вершкове масло – 20 г;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

1 склянку панірувальних сухарів заливаємо склянкою води і ретельно перемішуємо. Залишаємо цю суміш на 5 хвилин. В цей час збиваємо до стану пюре цибулю та часник, або натираємо їх на тертку. Фарш перекладаємо у глибоку миску. Можна використовувати будь-який фарш: курячий, свинячий, або суміш. До фаршу додаємо пюре з цибулі та часнику, а також набухші у воді сухарі. Туди ж додаємо 1 яйце, сіль, перець і ретельно вимішуємо фарш. Формуємо котлети круглої, або продовгуватої форми. Для того, щоб котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.

Обвалюємо котлети у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинній олії з двох сторін до золотистості. Кришкою сковорідку накривати не треба, смажимо на середньому вогні.

Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні
Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні

Рис (краще взяти пропарений) добре промиваємо. Викладаємо промитий рис на суху пательню і смажимо його на сухій сковороді 3 хвилини. Заливаємо рис крутим окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою. Далі на рис викладаємо шматочки вершкового масла і зверху викладаємо обсмажені котлети.

Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні
Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні

Накриваємо пательню кришкою і тушкуємо рис з котлетами на повільному вогні 10 хвилин.

Смачні пропарені котлети і гарнір з рису готові, смачного!

Популярне

Схожі статті

У першу чергу взимку розходяться кабачки у томатній пасті: такої закрутки роблю побільше, щоб усім вистачило

Коли всі рецепти з кабачків уже перепробувано, починаю робити заготівлі на зиму. Овочі можна закрити з томатною пастою. Це чудова закуска до м'яса, риби, картоплі, гречки чи рису.

“Чорні брови, тонкі вуста”: 26-річна донька Кузьми Барбара вперше показала себе без макіяжу

Донька Кузьми Скрябіна обрала собі не татову професію, а стала косметологинею. Барбара показала свою світлину в робочому кабінеті. І що ми бачимо? Дівчина сама практично не користується косметикою.

“Тьотя в стилі Тю”: Ані Лорак загорнулась у вафельний халат і випадково показала свій дім

Ані Лорак засвітила свої хороми на відпочинку. Та не розмірами балкона та басейну були вражені користувачі мережі, а обличчям зірки без макіяжу. У халаті й чалмі співачка перетворилася на простушку.