Рецепт з Італії привезла: борошно, картопля, капуста. Багато соковитої начинки всередині тоненького тіста

Створити італійську атмосферу на своїй кухні можливо не лише з піцою та пастою. Ділимось незвичайним рецептом смачного італійського пирога з картоплею та капустою.

Багато з нас звикли до того, що італійська кухня складається з двох найголовніших страв – піци та пасти. Втім, досліджувати світ означає ще й дізнаватись про його смакове розмаїття. Італійці часто полюбляють готувати такий капустяний пиріг із картоплею. Головна особливість такого частування полягає в особливо тонкому тісті – його потрібно розкачати якісно, аби воно майже просвічувалось. Спробуйте і ви приготувати таку смакоту.

Кулінари поділились простим рецептом смачного італійського пирога з капустою та картоплею

Інгредієнти

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 2 стакани;
  • Сіль – 1/2 чайної ложки;
  • Вода – близько 1/2 стакана;
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки;

Для начинки:

  • Свіжа капуста – 1 середня головка;
  • Картопля – 2-3 середні картоплини;
  • Цибуля – 1 середня головка;
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Для тіста змішайте борошно та сіль. Поступово додавайте воду та рослинну олію, перемішуючи, доки не утвориться м’яке тісто. Далі потрібно замісити тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні. Розігрійте духовку до 180 градусів. Для начинки в глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості. Додайте нарізану капусту і картоплю. Тушкуйте овочі на помірному вогні до того часу, поки вони не стануть м’якими. Додайте сіль і перець та, за бажання, використовуйте інші улюблені спеції.

Розкачайте тісто так, щоб воно покривало дно та стінки форми для вашого пирога. Перенесіть тісто в форму для випікання, залишаючи краї тіста. Наповніть тісто приготованою начинкою. Загорніть краї тіста, які ви залишили, поверх начинки, створюючи красивий бортик. Зробіть невеликі надрізи на верхньому шарі тіста для того, щоб випускалась пара під час випікання. Випікайте у попередньо розігрітій духовці приблизно 30-35 хвилин, або до того часу, поки тісто не стане золотистим.

Кулінари поділились простим рецептом смачного італійського пирога з капустою та картоплею

Дайте пирогу трішки охолонути перед нарізанням, але подавайте його теплим. Смачного!